Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Saeima pagājušajā nedēļā vienbalsīgi atbalstīja Somijas un Zviedrijas pievienošanos NATO. Abas valstis oficiālu pieteikumu NATO ģenerālsekretāram iesniedza 18. maijā. Pēc Briselē vēlāk parakstītā pievienošanās protokola tagad sākusies tā ratificēšana 30 dalībvalstu parlamentos. Latvija ir divpadsmitā NATO valsts, kuras parlaments teicis jāvārdu.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Uzvaras parka pieminekli sāks demontēt vasarā. Demontāža izmaksās līdz trim miljoniem eiro, ko pilsēta segs no rezerves fonda. Latvijas Okupācijas muzejs sniedzis atzinumu, ka piemineklim nav mākslinieciskas vērtības, no tā nesaglabās nevienu detaļu. Noteikts, ka padomju un nacistisko režīmu slavinoši objekti Latvijā ir jānojauc līdz 15. novembrim. Daugavpils dome piektdien Satversmes tiesā iesniedza pieteikumu, kurā apstrīd likuma par totalitāro režīmu slavinošu objektu demontāžu Latvijā atbilstību Satversmei.

Policija sodījusi darbiniekus par 10. maija notikumiem pie Uzvaras pieminekļa. Trīs Rīgas reģiona policijas pārvaldes amatpersonas pazeminātas amatā, viena no dienesta atvaļināta.

Saeima pieņēma grozījumus Enerģētikas likumā, kuri no 2023. gada 1. janvāra aizliedz Krievijas gāzes piegādes un paredz izstrādāt kodolenerģijas programmu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu