Podkāsts nr.135: Kāpēc pēkšņi jācērt tievāki koki un jāievieš obligātais militārais dienests? Ko sagaidām no partijām? • IR.lv

Podkāsts nr.135: Kāpēc pēkšņi jācērt tievāki koki un jāievieš obligātais militārais dienests? Ko sagaidām no partijām?

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Aizsardzības ministrija vēl februārī uzskatīja obligāto dienestu par pārāk dārgu

Bieži pukojamies par birokrātiskām lēmumu pieņemšanas procedūrām — ka priekšlikumiem jānoiet garš apspriežu un vērtēšanas ceļš, pirms tos pieņem un sāk īstenot. Tomēr šīs apnicīgās birokrātijas jēga kļūst skaidra katru reizi, kad lēmumi parādās negaidīti un tiek virzīti strauji, kad tos pieņem pirmssvētku gaisotnē vai nakts tumsā, kad amatpersonas pēkšņi un bez pamatota paskaidrojuma maina viedokli.

Šajā raidījumā žurnālisti Gunita Nagle, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps apskata divus šādus strauji un negaidīti virzītus lēmumus, kas pēdējās nedēļās sacēluši diskusiju vētras sabiedrībā — Ministra Kabineta pirms Jāņiem doto atļauju mežos cirst tievākus kokus, un aizsardzības ministra Pabrika priekšlikumu ieviest obligāto militāro dienestu.

Žurnālisti pievēršas arī Ukrainas frontē notiekošajam un priekšvēlēšanu kampaņai, kura šonedēļ oficiāli sākās ar sarakstu iesniegšanu Centrālajā vēlēšanu komisiju.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir.

Paldies a/s “Latvijas Finieris” par atbalstu raidieraksta tapšanai.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu