Pētījums: Cik daudz Latvijā ir putinistu? • IR.lv

Pētījums: Cik daudz Latvijā ir putinistu?

5
Zīmējums — Ernests Kļaviņš

Drīzumā tiks publiskoti apjomīga pētījuma rezultāti, kas ļoti detalizēti atklāj krievvalodīgo iedzīvotāju attieksmi pret karu Ukrainā, Krievijas un rietumvalstu politikas novērtējumu, savu patriotismu un gatavību aizstāvēt Latviju draudu gadījumā.

Žurnāls Ir guva ekskluzīvu iespēju iepazīties ar šiem Frīdriha Eberta fonda pasūtītā pētījuma datiem, kas savākti aprīļa beigās divās SKDS aptaujās. Pētījums atklāj, ka gandrīz visos jautājumos viedokļi būtiski atšķiras atkarībā no ģimenē lietotās sarunvalodas — tikai latviešu, tikai krievu vai abām. Taču pāri šai dziļajai viedokļu plaisai cerīgu tiltu met jaunākā krievu paaudze, jo pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas dzimušo domas bieži vien stipri atšķiras no vecāku un vecvecāku skatījuma.

Krieviski runājošo vidū vienīgā demogrāfiskā grupa, kurā vairākums aptaujāto (51%) skaidri nostājas Ukrainas pusē, ir 18—24 gadus veci jaunieši. «Tas ir viens no aptaujas galvenajiem pozitīvajiem rezultātiem, ka krievvalodīgajiem jauniešiem, kas ir atvērtāki un nosliecas Eiropas Savienības virzienā, ir skaidrs priekšstats par Krievijas nodarījumiem un nepieciešamību atbalstīt Ukrainu. Šai grupai pat dalība NATO nešķiet problemātiska. Viņu viedokļi lielā mērā sasaucas ar latviešu vienaudžu uzskatiem,» komentē Reinhards Krums, Eberta fonda vadītājs Baltijas valstīs.

Vislielākais «neitrālo» krievu īpatsvars ir Latgalē (68%) un pirmspensijas vecumā (65%). Kopumā gan krieviski runājošie biežāk simpatizē Ukrainai nekā Krievijai, tomēr pāris demogrāfiskās grupas izceļas ar pretēju rezultātu.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Komentāri (5)

Skolotajs Būmanis 16.07.2022. 21.28

Kas tas par fondu, kas viņu baro un kāpēc jātic tā pētijumiem?! Prakse, sastapšanš dažādās vietās un laikos ar fonda minēto grupu pārstāvjiem gan rada pavisam citas domas! Tie fakti, no viņu aptaujas, kas te aprakstīti ir neticami un dzīvē neredzēti. Ir gan cits fakts klāt nācis,ka pasaules reakcijas dēļ pat pārliecināti putiniskti nu klusē, bet viņu jaunatne un citi lielā mērā melo un atbild vēlamo,nevis ir savas domas mainījuši, bet spiesti, domājot savas putiniskās sapņu valsts kategorijās-represijas gaidot vienk.melo!

+1
0
Atbildēt

0

not mii 14.07.2022. 10.53

kāds tur sāpi par puķinistiem latviešu valstī? – smieklīgi. Tiko amirikosi krievam tā riktīgi uzšāvas pa asti ar himarsiem. Tad nu jācer, ka krievs nenobīsies, lai arī ļipa trīc, un plēsīs kaut ko atpakaļ vēl nopietnāku. Himarsu var vadīt/notēmēt kaut vai no havajiem, bet tuvākā vieta priekš krieva ir nato štābs Mežparkā. Jācer, ka tie pāris latviešu puķinistu neatturēs krievu Mežparkā uztaisīt riktīgu uguņošanu.

0
-1
Atbildēt

2

    Sskaisle > not mii 14.07.2022. 12.25

    Es nesaprotu,ko tu gribi pateikt?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Skolotajs Būmanis > not mii 23.07.2022. 20.37

    Kas nu tur “not mii”” nesaprotams no kremlinu bomža un troļļ;a – viena un tā pati austrumpiteku idiotiskā pasaciņa par rusņas varenību (neredzamo) un milzu uzvarām (arī neredzamām)!
    Lops palieks lops un kremlins kamēr nav dabūjis kārtūgi iekšās, paliek stulbs kremlins!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

kolpants 16.07.2022. 13.49

Много путинистов, много. Периодически их количество начинает падать, что начинает страшно пугать правильных латышей, и появляется очередной закон, предложение и т.д., которое снова поднимает количество путинистов.
Вот увидели правильные латыши, что пошел вниз рейтинг Согласия, и тут же родилось гениальное решение на следующее утро после 9 трактором убрать цветы. И вот снова и рейтинг СОгласия вверх. А еще решение срыть побыстрее памятник, а запрет русских школ.
А ведь по результатам экзаменов прекрасно видно, что в русских и латышских школах экзамены сданы с равными результатами. То есть министр просто нахально врет, что перевод школ для улучшения знания латышского, мол, беспокоимся сильно. И где заявления ВУЗов о слабых знаниях латышского? Нету…
Но ведь осенью выборы.. а чем еще порадовать своего избирателя JKP, которые всегда старались пободаться с NA за избирателя.
ЧТо там в 2026 придумают? Думаю, по проторенной дорожке пойдут – предложат запретить русский в публичной сфере, чтобы “помочь выучить латышский”.

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu