Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

BĒRNIEM. MARTS PUJĀTS. ZENĪTS. IZDEVNIECĪBA LIELS UN MAZS. Dzejoļu krājums par skolas gados pieredzēto, atgriešanās 90. gadu Rīgas Doma kora skolas mācību klasēs un gaiteņos, kur zēni brauc liftā, raksta diktātus, spēlē Super Mario un sapņo par jaunām botām. Dzejoļos savijas 90. gadu reālijas, bērnības iztēles ainas, brīvdienu piedzīvojumi, neatkārtojamā skolas gadu draudzība. Apgāda cena 11 €.


ROMĀNS.
MĀRTIŅŠ VOLFS. BANDA. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. Kādas izdomātas latviešu rokgrupas ikdiena un krīze 90. gadu Latvijā. Katram no četrotnes ir savi noslēpumi, vājības, sapņi un ilgas, kā arī kopējas ambīcijas un kaislība pret mūziku. Notikumi, pasaules mūzikas parafrāžu pavadīti, sagriežas virpuļviesulī, kas citu pēc cita nones «bandītu» rūpīgi būvētās dzīves jumtu. Pieejama e-grāmata. Apgāda cena 14,99 €.


ROMĀNS.
DACE JUDINA. KAS LĒNI NĀK… IZDEVNIECĪBA LATVIJAS MEDIJI. Detektīvu sērijas Izmeklē Anna Elizabete sešpadsmitais romāns. Rīta garumā atskan tālruņa zvans — kāds meklē Annu Rozi fon Bergu, taču saruna pārtrūkst. Zvanītāju — vēsturnieku Ēriku Namsonu — atrod mirušu paša mājā uz grīdas. Pēc pāris dienām līdzīgā nāvē mirst viņa kolēģis un divi no sešiem uzņēmējiem, kuri saņēmuši draudu vēstules… Apgāda cena 14,03 €.


DZEJA.
MADARA GRUNTMANE. AIZMĪLESTĪBA. IZDEVNIECĪBA NEPUTNS. Krājuma redaktors Guntars Godiņš: «Šī grāmata ir attiecību grāmata starp es un tu, starp viņš un mēs, starp Madaru un omi, starp Madaru un mammu vai kā ceturtās nodaļas dzejolī Nekrologs — starp Madaru tagad un Madaru 2054. gadā.» Tie ir psiholoģiski precīzi darbi, kas ornamentālas izteiksmes vietā izvēlas tiešu un nesaudzīgu vēstījumu. Apgāda cena 5 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu