Jauns sākums • IR.lv

Jauns sākums

Pēdējais Positivus festivāls Salacgrīvā notika 2019. gadā. Šonedēļ tas gaida apmeklētājus Lucavsalā Rīgā — citāds solās būt gan festivāls, gan tā auditorija. Foto — LETA
Alise Zita Zeidaka

Pēc divu gadu pauzes 15. un 16. jūlijā vasaras vidu jaudīgi iezīmēs Baltijas lielākais mūzikas un mākslas festivāls Positivus. 13 gadus tas mita Salacgrīvā, nu ir ieradies Rīgā

Positivus rīkotājs Ģirts Majors.
Foto — Reinis Inkēns, no Ir arhīva

Izrādās, ka lēmums pārcelties uz galvaspilsētu bijis jau pirms pandēmijas. «Vērojot Eiropas festivālu karti, pamanīsit, ka lielākā daļa notiek vai nu pilsētās, vai arī ne lielākā attālumā par 50 kilometriem no tām,» paskaidro Positivus rīkotājs Ģirts Majors. Tuvumā galvaspilsētai lielu pasākumu noorganizēt ir ērtāk un izdevīgāk, taču — vai jaunā vieta nelaupīs to, ko gadu laikā iemīļojuši apmeklētāji? «No vienas puses, šis ir jauna, diezgan atšķirīga pasākuma sākums, jo pilsētā Positivus nevar būt tāds pats kā Salacgrīvā. Bet, no otras puses, loģiski, ka galvenās festivāla vērtības mēs saglabāsim,» saka Majors, solot labāko no Salacgrīvas atvest līdzi. 

Ar kādām sajūtām pēc divu gadu pauzes gaidāt pasākumu?
Tas ir liels pārtraukums festivāla dzīvē, un mūsu gadījumā ir vēl otrs būtisks iemesls — norises vietas maiņa. Šīs divas lietas — pauze un pārcelšanās — ir ievērojami ietekmējušas festivāla rīkošanu. Tā ir pilna dažādu izaicinājumu, bet mēs gaidām jauna bērna dzimšanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu