Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Kiberuzbrukums eParaksta uzturētājam Latvijas Valsts radio un televīzijas centram 6. jūlijā ilga vairāk nekā 12 stundas, taču ir pilnībā atvairīts, informēja uzņēmums. Intensīvi Krievijas kiberuzbrukumi Latvijai notikuši jau vairāk nekā mēnesi, vietnē Twitter pavēstīja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts. Noticis arī uzbrukums Valsts prezidenta kancelejas mājaslapai.

Valsts drošības dienesta (VDD) izmeklētajā kriminālprocesā par Krievijas pastrādātajiem noziegumiem Ukrainā 25 bēgļi atzīti par lieciniekiem, bet divi Ukrainas pilsoņi ir atzīti par cietušajiem. VDD 15. martā sāka kriminālprocesu par Krievijas bruņoto spēku īstenotajiem kara noziegumiem un noziegumiem pret cilvēci un mieru Ukrainā.

Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš 5. jūlijā apmeklējis Baltkrievijas vēstniecības rīkotu svētku pasākumu viesnīcā Latgola. Ārlietu ministrija paudusi kritiku par šādu soli. Krievijas un Baltkrievijas specdienesti ir ieinteresēti savervēt Latvijas pierobežas pašvaldību amatpersonas, sestdien paziņoja Valsts drošības dienests, taču nekomentēja Daugavpils mēra Elksniņa piedalīšanos Baltkrievijas vēstniecības rīkotajās svinībās.

Gada inflācija jūnijā Latvijā sasniegusi 19,3%, bet jūnijā salīdzinājumā ar maiju patēriņa cenas pieauga par 2,4%. Būtiskākā ietekme uz cenu izmaiņām bija pārtikas un bezalkoholisko dzērienu, ar mājokli un transportu saistīto preču un pakalpojumu, restorānu un viesnīcu pakalpojumu, atpūtas un kultūras preču un pakalpojumu un veselības aprūpes cenu kāpumam, kā arī apģērbu un apavu cenu kritumam.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu