Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvijas un Kanādas aizsardzības ministri parakstījuši deklarāciju par NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas stiprināšanu. Grupai pievienosies arī Ziemeļmaķedonija. Aizkraukles un Jēkabpils novadā plānots veidot jaunu starptautisku militāro bāzi.

Aizsardzības ministrija rosinās Latvijā piecu gadu laikā ieviest vispārējo valsts aizsardzības dienestu. Tas sāksies nākamgad, pirmajā posmā pieņemot brīvprātīgos — ap 1000 cilvēku. Iesaukums plānots divas reizes gadā — 1. janvārī un 1. jūlijā.


Mirstība no ļaundabīgajiem audzējiem Latvijā ir par 15% augstāka nekā vidēji ES, liecina Veselības ministrijas dati. Vēzis Latvijā ik gadu aizsauc mūžībā ap 6000 cilvēku, no tiem trešdaļa nav vecāki par 65 gadiem.

Augstākais saslimstības līmenis ar Covid-19 Latvijā ir pierīgā, pirmajā vietā ir Mārupes novads, liecina Slimību profilakses un kontroles centra dati. Divu nedēļu kumulatīvā saslimstība Latvijā ir palielinājusies līdz 267,3 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju, šis līmenis pārsniegts 10 pašvaldībās. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu