Cieņpilni spēlēties • IR.lv

Cieņpilni spēlēties

Laura Polence. Foto – Reinis Inkēns
Marija Leskavniece

Dziedātāja un komponiste Laura Polence dāvājusi balsi bērnu iemīļotā seriāla Tutas lietas galvenajai varonei. Taču viņa ir arī improvizācijas kora vadītāja, džeza dziedātāja un gadu vecās Jannas mamma. Pirms Jāņiem Laura uz dažām dienām ieradusies Latvijā, lai piedalītos pirmajā Tutas burvīgajā koncertā, uz kuru vecāki biļetes izķer kā karstus pīrādziņus

Laura smaidot nāk pretī, pārmetusi pār plecu koncertsērijas tērpu. Saulē nomirgo spīdumiņi, ar kuriem noklāta viņas skatuves kleita. Dalība Tutas lietu projektā ļāvusi ne tikai no sirds pucēties kā bērnībā, bet arī atnesusi komponistei divas Zelta Mikrofona statuetes. Tomēr tikai Latvijā viņu vairāk zina kā bērnu dziesmu autori.

Laura mācījusies džeza dziedāšanu Amsterdamas mākslu augstskolā, ieguvusi tur gan bakalaura, gan maģistra grādu. 2019. gadā iznāca viņas pirmais soloalbums Side By Side, drīz gaidāms nākamais.

Vairākus gadus aktīvi ceļojusi gan Dienvidamerikā, gan Meksikā, Japānā un Indijā. Lauru interesē pasaules tautu mūzika, īpaši Brazīlijas ritmi, bet gandrīz piecpadsmit gadus dzīvojot ārpus Latvijas, kā būtisku savas identitātes daļu viņa apzinājusies tieši latviešu etnomūziku un tautas dziesmas. Dažādie mūzikas stili ir kā atšķirīgas sejas izteiksmes, kas nevis konkurē cita ar citu, bet pauž pilnu emociju spektru, saka Laura.

Šovasar viņa Latvijā būs bieži. Koncert-tūri, kas jūlijā un augustā viesosies lielākajās pilsētās, noslēgs vairākas uzstāšanās Dailes teātra tūkstošgalvainajai publikai. Pirmie Tutas lietu koncerti notika pandēmijas ierobežojumu laikā, tagad pirmoreiz izdosies baudīt, ko nozīmē uzstāties bērnu pilnai zālei.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu