Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Kāds tēvs Lisičanskas pilsētā, kur pašlaik rit vienas no sīvākajām kaujām, noliecies pār sava nogalinātā dēla līķi. Tika ziņots, ka Krievijas armija šajā apšaudē izmantoja starptautiski aizliegtās kasešu bumbas. Foto – Scanpix

Nedēļas notikumi pasaulē

NATO palielinās paaugstinātas gatavības spēku skaitu no 40 000 līdz 300 000 karavīru, paziņoja alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs. NATO jaunie plāni austrumu flanga aizsargāšanai, kurus gatavojas apstiprināt šonedēļ Madridē, paredz sabiedroto teritoriju pilnvērtīgu aizsardzību, ne vairs tikai iebrukuma savaldīšanu. Kanāda paziņoja, ka nosūtījusi divus karakuģus uz Baltijas jūru un Ziemeļatlantiju.

ES 24. jūnijā apstiprināja ES kandidātvalstu statusu Ukrainai un Moldovai. Gruzijai dots solījums, ka arī tā kādreiz varēs pievienoties ES valstu blokam. EK priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena norādīja, ka visām valstīm būs vēl jāpilda mājasdarbi, lai kļūtu par pilnvērtīgām savienības dalībniecēm. Ukrainas pārstāvji izteikušies, ka paredzamais iestāšanās laiks varētu būt 2029. gads.

Tbilisi pirmdien 120 000 cilvēku piedalījās gājienā, paužot atbalstu Gruzijas centieniem iestāties ES.

ES valstu samits atbalstījis Horvātijas uzņemšanu eirozonā. Eiro Horvātijā tiks ieviests nākamā gada 1. janvārī, un tā kļūs par eirozonas 20. dalībvalsti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu