Laiks spēlē ukraiņu labā • IR.lv

Laiks spēlē ukraiņu labā

Raimonds Graube. Foto – Kristīne Madjare
Pauls Raudseps

Ģenerālis Raimonds Graube: varam ironizēt, ka Putins spēlē pokeru, bet kaujas laukā notiek šahs

Pēc vairāk nekā trīs mēnešus ilgušām kaujām Ukrainas bruņotie spēki atkāpušies no Severodoneckas. Drīz pēc tam okupanti pirmo reizi kopš aprīļa veica raķešu uzbrukumu Kijivai. Vienlaikus pienāk ziņas par izmaiņām Krievijas militārajā vadībā — atbildību par kampaņu Ukrainā no vēl tikai aprīlī ieceltā ģenerāļa Aleksandra Dvorņikova esot pārņēmis ģenerālis Genādijs Židko, nomainīti arī centrālā un dienvidu grupējuma komandieri.

Cik vēl ilgi ukraiņiem būs jāiztur Krievijas spiediens? Kādas papildu spējas dos Rietumu bruņojuma piegādes? Cik ļoti būtu jāsatraucas par draudiem, kas saistīti ar Baltkrievijas iesaistīšanos karā un Krievijas tranzītu uz Kaļiņingradu?

Ir turpina intervēt militārās jomas speciālistus, kas izskaidro notiekošo un iezīmē nākotnes attīstības scenārijus. Šīs pirmdienas pēcpusdienā izvaicājām Nacionālo bruņoto spēku bijušo komandieri, atvaļināto ģenerāli Raimondu Graubi.

Pagājušās nedēļas beigās ukraiņi atkāpās no Severodoneckas, par kuru cīņas ilga vairāk nekā trīs mēnešus, krievi ieņēma pilsētu. Kāda tam ir militārā nozīme?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu