Podkāsts nr.132: Kā ukraiņu bēgļiem atrast jumtu virs galvas? Vai Rietumu atbalsts Ukrainai atslābst? Kā pasargāt visas ģimenes? • IR.lv

Podkāsts nr.132: Kā ukraiņu bēgļiem atrast jumtu virs galvas? Vai Rietumu atbalsts Ukrainai atslābst? Kā pasargāt visas ģimenes?

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Nacionālā apvienība un Saskaņa sadodas rokās, lai ignorētu Satversmi

Mūsdienu strauji mainīgajā pasaulē esam tikpat kā ietrenēti visas problēmas uzskatīt par īslaicīgām. Tās pēkšņi parādās mūsu ziņu lentēs, uz brīdi satrauc vai šokē, bet tad ātri atkal pazūd, kad to vietā nāk citi satraucoši vai šokējoši notikumi.

Taču dzīvē tā nav. Smagi jautājumi nepazūd kā vakardienas ieraksti kādā sociālā tīklā, un tie neatrisinās paši no sevis. Šīs nedēļas raidījumā Ir žurnālisti apspriež vairākus gadījumus, kad buksē pāreja uz ilgtermiņa risinājumiem. Kur liksies Latvijā nonākušie Ukrainas bēgļi, kad beigsies valsts sākotnēji sniegtais atbalsts? Kā Rietumi pielāgosies realitātei, ka karš Ukrainā varētu būt garš un smags? Kā atrisināt briestošo konstitucionālo krīzi, kuru draud izraisīt daļas Saeimas deputātu īstermiņa taktiskie manevri, lai apzināti vilcinātu Satversmes tiesas lēmuma izpildi?

Par šiem un citiem jautājumiem spriež Ieva Puķe, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir.

Paldies a/s “Latvijas Finieris” par atbalstu raidieraksta tapšanai.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu