Tikai nekļūsti iedomīga! • IR.lv

Tikai nekļūsti iedomīga!

1
Paula Saija. Foto — Ieva Salmane
Agnese Meiere

Jauno dziedātāju Paulu Saiju pērn pamanīja pats Maestro. Speciāli Paulas balsij Raimonds Pauls sarakstīja jaunas dziesmas un ar programmu Pauls un Paula. Jauns vārds abi šovasar uzstājas vairākās Latvijas pilsētās

Mazliet šķelmīgs smaids un dziļš tumši brūno acu skatiens. Kad viņa dzied, ir sajūta — to dara ne tikai ar balsi, bet visu ķermeni. Neraugoties uz nelielo gadu skaitu — viņai ir tikai 21 —, jaunā dziedātāja Paula Saija, šķiet, dzīvo līdzi katram vārdam, ko izdzied. Viņa saka — gatavojoties koncertam, patiešām apdomā katru dziesmas vārdu un dažkārt, saviļņojuma pārņemta, raud.

Jauno dziedātāju pēc kolēģa ieteikuma noklausījās Maestro — komponists Raimonds Pauls. Ne tikai noklausījās, arī uzaicināja uz sarunu un vēlāk uzrakstīja viņas balsij vairākas dziesmas. Arī pavasaris Paulai bijis rosīgs — starptautiskajā džeza mākslinieku konkursā Riga Jazz Stage 2022 viņa ieņēma 3. vietu, kā arī kļuva par Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā Kilograms kultūras 2022 finālisti.

Mūzika asinīs

Paula ir kurzemniece. Dzimusi Ventspilī, bet augusi Kandavas novadā, savrupā ciematā Cērē. Viensētā, kuru ieskāva lauku idille, dāvājot iespēju meitenei bērnībā lēkāt pa kokiem un spēlēties ar trušiem. Paula ģimenē ir jaunākā no trim māsām. Vidējā māsa Līga Paulīne ir beigusi Mūzikas akadēmiju kā etnomuzikoloģe, bet šobrīd vairāk pievērsusies psiholoģijai un strādā par Montesori bērnudārza audzinātāju. Vecākā māsa Ieva darbojas telekomunikāciju jomā.

Septiņu gadu vecumā Paula vecākiem par lielu izbrīnu paziņoja, ka vēlas spēlēt vijoli. Vecāki meiteni pieteica Kandavas Mākslas un mūzikas skolā, un šī kļuva par vietu, kur arī izauga Paulas muzikalitāte. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu