Saeima pret Satversmi • IR.lv

Saeima pret Satversmi

5
Aivars Ozoliņš

Saeimas vairākums demonstratīvi atsakās pildīt Satversmes tiesas spriedumu

Līdz pat vēlēšanām daži politiķi mēģinās mums iestāstīt, ka svarīgākais ir sekss viņu galvās un okupācijas falls Pārdaugavā.

Okupeklis ir automātisks priekšvēlēšanu uzbudinātājs, taču tā iedarbība vājinās, kad jau nevienam vairs nav šaubu, ka to nojauks. Tad nu Nacionālā apvienība ar savu nereģistrētās kopdzīves partneri Saskaņu pagājušonedēļ radīja konstitucionālu krīzi, lai nākamos mēnešus mudinātu vēlētājus raizēties nevis par Krievijas agresiju Ukrainā un Latvijas drošību, bet gan par to, kurš ar kuru guļ un kur pirms tam jāreģistrējas — baznīcā, dzimtsarakstu nodaļā vai pie notāra.

Satversmes tiesa ir nolēmusi, ka likumdevējiem jārada Satversmei atbilstošs juridisks rāmis visu ģimeņu tiesiskai aizsardzībai. Saeima ne tikai nav izpildījusi ST nolemto, bet pagājušonedēļ arī demonstratīvi atteicās to darīt — deputātu vairākums vienkārši nepiedalījās balsojumā par Civilās savienības likumu. Lai kādi aizbildinājumi, fakts ir, ka Saeima atteicās pildīt Satversmes tiesas uzdoto.

Jāuzsver, ka pirmīt minētais sekss ir tiešām likumdevēju fantāziju izmocītajās galvās, nevis ST spriedumā un Civilās savienības likuma projektā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu