Strādāt mazāk, bet gudrāk • IR.lv

Strādāt mazāk, bet gudrāk

Ilustrācija — Freepik
Marija Leskavniece

Tiecoties pēc darba un privātās dzīves līdzsvara, svarīgāk par skrupulozu laika uzskaiti ir skaidras prioritātes un spēja atbildēt uz jautājumu — kāpēc dari to, ko dari?


Konsultē gudra darba vēstnese, mārketinga aģentūras BSMS vadītāja Inta Buša

Pandēmija daudziem deva iespēju izmēģināt darbu ārpus ierastās lietišķās vides, sniedzot gan lielāku brīvību un atbildību profesionālo uzdevumu paveikšanā, gan arī neskaidrākas robežas starp personisko un darba vidi. 

No vienas puses, iemācījāmies, ka veselība patiesi ir visbūtiskākā laba darbinieka kvalitāte, par to ir jārūpējas ne tikai vārdos, bet arī darbos — nodrošinot tik nepieciešamo atpūtu gan no biroja telpām, gan no pienākumiem. Doties uz darbu slimam ir nevis apliecinājums īpašai centībai, bet gan parastai muļķībai. 

Tomēr vienas prioritātes skaidra un nereti skaudra apzināšanās vēl nenodrošina veiksmīgu savas dzīves pārvaldību. Vasara un atvaļinājumu laiks ar jaunu spēku uzšūpo virspusē jautājumu — kā sabalansēt strādāšanu, ikdienu un personiskās intereses, lai nešķistu, ka visa dzīve ir tikai darbs?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu