Uzzini rītdienas cenu jau šodien! • IR.lv

Uzzini rītdienas cenu jau šodien!

Ilustrācija — Freepik
Jānis Vēvers

Apvienojot informāciju no vērienīgām datubāzēm ar spēcīgu speciālistu vai mākslīgā intelekta risinājumu zināšanām, dažādas vietnes prognozē preču un izejvielu nākotnes cenu

Cilvēkiem allaž gribējies ielūkoties nākotnē un redzēt, kas viņus sagaida. Var pastrīdēties, vai kādam, ieskaitot izslavētus gaišreģus, patiešām tas ir izdevies, taču ir pilnīgi skaidrs, ka centieni paredzēt rītdienu turpināsies gan privātajā dzīvē, gan biznesa pasaulē. 

Tā nav tikai emocionāla iegriba uzzināt to, ko nezina citi, bet gaužām pragmatisku motīvu vadīta nepieciešamība. Lai uzņēmums sekmīgi darbotos, vadītājam jāspēj prognozēt izdevumus un ieņēmumus ilgākā periodā. Taču tik nestabilos laikos kā šogad, kad atsevišķu izejvielu cenas divkāršojas dažu mēnešu laikā, tas ir ārkārtīgi grūti izdarāms. Tādēļ jāņem talkā visi iespējamie līdzekļi.

Tā kā biznesa pasaulē interese par cenu aktuālajām izmaiņām un iespējamajām svārstībām ir pamatīga, netrūkst entuziastu, kas cenšas uzbūvēt prognozēšanai noderīgus rīkus. Daudzi no tiem ir pavisam jauni. Tapuši pandēmijas gados, kad mājokļos iesprostotie cilvēki brīvo laiku īsināja ar vērtspapīru pirkšanu un pārdošanu biržu digitālajās vietnēs. Tagad tās un arī citi risinājumi palīdz sekot līdzi dažādu produktu cenu izmaiņām pasaules tirgos — sākot no naftas un beidzot ar labību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu