Kas noticis 2022. gada pavasarī • IR.lv

Kas noticis 2022. gada pavasarī

Jānis Bergs. Foto Krišjānis Radziņš
Jānis Bergs

Uzņēmējs Jānis Bergs raksta par savu pieredzi, turpinot iekarot ASV lielo tirgu

Pavasaris ASV atnāca ar masu apšaudēm, vidusposma (midterm) vēlēšanu politiskajām kaislībām (abortu aizliegšana vai atļaušana amerikāņiem ir īpaši mīļa un sena tēma), sen nepieredzētu cenu kāpumu, Īlona Maska tvitera pirkšanu un amerikāņiem piemītošo nesatricināmo pārliecību, ka viņu valsts ir pati labākā un morāli skaidrākā pasaulē. No ikdienas dzīves Covid-19 ir praktiski pazudis, lielākā daļa cilvēku sejas maskas vairs nevalkā pat lidostās un tradicionāli līdz pēdējai vietai izpārdotajās lidmašīnās. Taču tam ir arī sekas — saslimstība ar Covid-19 ASV lielajās pilsētās atkal strauji pieaug. 

Pirms kāda laika norisinājās Baltā nama korespondentu vakariņas — nacionālajos medijos plaši atspoguļots pasākums, kurā piedalās viss politiskais, žurnālistu un mediju personību krējums. Fakts, ka pazīstamais epidemiologs Ēriks Feigls-Dins (Eric Feigl-Ding) ietvītoja ar Aranet4.com veiktos CO2 mērījumus pusdienu norises vietā, mūsu pārdošanas apjomus Amazon ASV trīskāršoja uz pāris nedēļām, kas uzskatāmi demonstrē influenceru spēku — epidemiologam ir vairāk nekā 700 tūkstoši sekotāju tviterī. Pēc vakariņām Covid-19 «noķēra» gan valsts sekretārs Entonijs Blinkens, gan vēl bariņš prominenču, ko arī ļoti precīzi paredzēja mūsu Aranet mērījums. Tātad laime nelaimē — slimība uzņem apgriezienus, un līdz ar tiem aug arī Aranet4 B2C pārdošanas apjomi. 

Tā kā Covid-19 «it kā izbeidzies», šopavasar piedalījāmies izstāžu un konferenču maratonā — nepārspīlēšu, teikdams, ka aprīlī un maijā apmeklējām kādu duci dažādu smalku pasākumu. Viena no SAF Tehnika svarīgākajām ASV izstādēm ir NAB Show, kas katru pavasari notiek Lasvegasā un ir veltīta televīzijas tehnoloģijām. Man patīk piedalīties izstādēs, kur vismaz kādā nelielā nišā esam neapstrīdami tirgus līderi, jo mūsu Studio to Transmitter Links izmanto kādi 80% no ASV televīzijas ziņu studijām. 

Izstāde bija samērā labi apmeklēta — salīdzinājumā ar pirmspandēmijas laiku apmeklētāju bija par kādiem 25% mazāk, tomēr visus svarīgākos klientus satikām. Uzkrītoši mazāk bija apmeklētāju no ārzemēm — starptautiskie ceļojumi ir kļuvuši dārgi un arī riskanti, jo iespēja noķert vīrusu nozīmē dārgu karantīnu, pārceltus reisus un zaudētu laiku. No mūsu stenda sešiem darbiniekiem trijiem dažas dienas pēc izstādes konstatēja Covid-19, bet trīs (ieskaitot mani) nesaslima. Dalība masu pasākumos joprojām ir pielīdzināma loterijai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu