Tēvi dosies bērna kopšanas atvaļinājumā • IR.lv

Tēvi dosies bērna kopšanas atvaļinājumā

Agra Lieģe-Doležko

No šā gada augusta Latvijā tiks ieviesta otram vecākam nenododama apmaksātā bērna kopšanas atvaļinājuma daļa. Kā tas ietekmēs darba devējus?

Lai gan bērna kopšanas atvaļinājums Latvijā jau tagad ir pieejams abiem vecākiem, tēvi to faktiski izmanto reti. Lielākoties uz gadu vai 18 mēnešiem bērna kopšanas atvaļinājumā dodas mātes. Taču sieviešu ilgstošā prombūtne atstāj negatīvas sekas uz viņu karjeras izaugsmi, radot nevienlīdzību darba tirgū, savukārt tēvam grūtāk līdzvērtīgi iesaistīties bērna aprūpē. Šīs savstarpēji cieši saistītās problēmas, ar kurām saskaras liela daļa Eiropas Savienības dalībvalstu, cer risināt ar Eiropas Parlamenta un Padomes 2019. gada 20. jūlijā publicēto direktīvu par darba un privātās dzīves līdzsvaru vecākiem un aprūpētājiem. 

No 2022. gada 2. augusta visās dalībvalstīs, arī Latvijā, plānots ieviest tā dēvēto «obligāto kvotu» jeb otram vecākam nenododamu bērna kopšanas apmaksātā atvaļinājuma daļu, ko neizmantošanas gadījumā nāksies zaudēt. Jaunā direktīva, ar kuras realizācijas piedāvājumu pagājušā gada oktobrī klajā nāca Labklājības ministrija, paredz, ka divi mēneši no katram vecākam paredzētā apmaksātās bērna kopšanas atvaļinājuma daļas nav nododami otram vecākam. Turklāt pabalstu par nenododamo daļu nevarēs saņemt strādājot. 

Taču šo laiku iespējams izmantot līdz bērna astoņu gadu vecumam. Minimālais vienā reizē izņemamā atvaļinājuma garums ir viena nedēļa.

Līdztiesība darba tirgū

Direktīvas vispārējais mērķis ir nodrošināt vīriešu un sieviešu vienlīdzīgas iespējas darba tirgū. Savukārt viens no būtiskākajiem specifiskajiem mērķiem ir ar ģimenes pienākumiem saistītu atvaļinājumu izmantošanas veicināšana.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu