Piraijas peldbaseinā • IR.lv

Piraijas peldbaseinā

1
Pauls Raudseps

Lietuvā saziedoja miljonus, lai Ukrainai būtu Bayraktar. Arī mēs varam vairāk

Džeimsa Bonda filmā Tu dzīvo tikai divreiz ļaunuma impērijas valdnieka Blofelda kabinetā ir baseins, kas pilns piraiju. Ikviens, kas liek Blofeldam vilties, tiek iemests ūdenī saplosīšanai.

Putins nav redzēts ar Blofeldu pastāvīgi pavadošo kaķi, kuru viņš glauda kā sadists savu pletni, taču ar katru gadu Krievijas fīrera izskats un izturēšanās kļūst aizvien līdzīgāka kādam Holivudas superļaundarim, kurš ar ledainām acīm mierīgi runā par veselu valstu iznīcināšanu. Pēc visām ziņām par «radoši» nežēlīgiem spīdzināšanas paveidiem, kurus okupētajās Ukrainas teritorijās piekopuši Krievijas drošības spēki un karavīri, nebūtu pārsteigums, ja piraiju pilnam peldbaseinam atrastos vieta arī Putina pilī Gelendžikā.

Šobrīd gan no Putina plēsējzivīm cieš visa Ukraina, kura, tāpat kā dažs labs Blofelda upuris, likusi Kremļa valdniekam vilties ar savu spītīgo nevēlēšanos pakļauties viņa virskundzībai un pret savu gribu iemesta līdz kaklam karā. Putina piraijas visbīstamākās ir baros un tagad uzsūtītas Severodoneckai, kur to žokļi strādā un asinis šķīst.

Ap baseinu stāv pasaule un to visu redz. Daļa ir šausmās un vēlas Ukrainai palīdzēt. Daži dod žebērkļus, bet to šobrīd ir par maz, lai atkautos no visām zivīm.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu