Vēsmas un atraugas • IR.lv

Vēsmas un atraugas

1
Aivars Ozoliņš

Dažas partijas dodas uz savu galu, taču vēlētājiem būs alternatīva

Latvijas partiju ģenealoģijā reizēm nav viegli izskaitļot, kurš kuram īsts vai viltus radinieks. Toties pirms vēlēšanām steigā slēgtas aprēķina laulības palaikam ļauj prognozēt dažam jaunlaulātajam skuju taku. Pašlaik uz savu galu nolemti dodas apvienība Attīstībai/Par!, kurā valda brutāls kanibālisms, un turp iet arī pēc šķelšanās ZZS zīmolu paturējusī Zaļo un Zemnieku savienības daļa, kura mēģina Lembergu salaulāt ar Raini, bet par vedējiem aicina Kārli Ulmani un Aldi Gobzemu.

A/P šī nedēļa sākās nelāgi. Prokuratūra lūdza Saeimu izdot kriminālvajāšanai par «baņķieri» saukāto bijušās blēžu Krājbankas bijušo zicprezidentu Mārtiņu Bondaru un nosūtīja tiesai krimināllietu par bijušās veselības ministres Ilzes Viņķeles jeb #Paldiesilze bezdarbību vakcīnu iepirkumā pagājušogad.

Bondars gan izmēģināja tradicionālo pīkstēšanu par «politisku pasūtījumu», taču izmisīgi radoši — aicināja Saeimas komisiju atbalstīt viņa izdošanu, lai «izgāztu prokuratūras 14. Saeimas priekšvēlēšanu kampaņu». Tak jau apzinās, ka nav kā 2011. gada modeļa Šlesers, kuru Saeima neizdeva. Saeimas mandātu komisija otrdien atbalstīja Bondara izdošanu, viņš pats atkāpās no budžeta komisijas vadītāja amata un paziņoja, ka vēlēšanās nekandidēšot.

Viņķele izvēlējās nekomentēt savu lietu un pauda cerību uz tās ātru virzīšanos. Stila atšķirība varbūt ir no partiju politiskās kultūras atšķirībām. A/P vēlētājiem piedāvātajā skandālu klāstā Viņķele ir vienīgā no Kustības Par!.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu