Podkāsts nr.130: Trīs gari kara mēneši. Divi jauni ministri. Viens īpatnējs tiesas spriedums oligarhu lietā • IR.lv

Podkāsts nr.130: Trīs gari kara mēneši. Divi jauni ministri. Viens īpatnējs tiesas spriedums oligarhu lietā

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Šlesers sūdzējies, ka tiesāšana apgrūtina viņa atgriešanos politikā

Šonedēļ atzīmējām trīs mēnešus, kopš Krievija ķērās pie Ukrainas iznīcināšanas, un šajā laikā piedzīvots daudz, ļoti daudz. Harkivas iedzīvotājiem, kuru pilsētā tikai otrdien, 24. maijā metro atsāka kursēt un pārstāja kalpot par bumbu patvertni, trīs mēneši noteikti likās kā vesela mūžība. Taču ukraiņu bēgļiem, kuriem valsts piešķirtais atbalsts draudēja beigties tikai trīs mēnešus pēc ierašanās Latvijā, tas noteikti likās īss, pārāk īss laika sprīdis.

Ceturtdien Saeima apstiprināja divus jaunus ministrus, kuri visdrīzāk amatā atradīsies tikai kādus sešus mēnešus. Objektīvi tas nav daudz, bet vai šis laiks viņiem liksies īss vai mokoši garš, to noteiks gan gaidāmie izaicinājumi, gan viņu pašu spējas un raksturs.

Savukārt ekonomisko lietu tiesa rekordīsā laikā — septiņos mēnešos izskatīja skandalozo Digitālgeitas 2 lietu, kurā uz apsūdzētā sola sēdās savulaik varenie Andris Šķēle un Ainārs Šlesers. Mēdzam sūdzēties par Latvijas tiesu gauso darbu, taču, iepazīstoties ar tiesneša spriedumu, jāsāk domāt, vai tik lēnāks temps nebūtu nācis tā kvalitātei par labu.

Par šiem un citiem jautājumiem spriež Ir žurnālisti Baiba Kļava, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir.

Paldies a/s “Latvijas Finieris” par atbalstu raidieraksta tapšanai.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu