Džons Malkovičs: Es priecātos par iespēju Rīgā atgriezties un strādāt • IR.lv

Džons Malkovičs: Es priecātos par iespēju Rīgā atgriezties un strādāt

Džons Malkovičs. Foto - Reinis Hofmanis

Maija pēdējās dienās Holivudas zvaigzne Džons Malkovičs kopā ar lietuviešu aktrisi Ingeborgu Dapkunaiti uzstāsies franču dramaturga Bernāra Marī Koltesa lugā Kokvilnas lauku vientulība Dailes teātrī. Ekskluzīvā intervijā žurnālam Ir Malkovičs dalās pārdomās par savu karjeru un pastāsta, kā iesaistījies iestudējumā, kas varētu būt viens no dārgākajiem teātra projektiem Latvijas vēsturē.

Malkovičs darbu teātrī salīdzina ar sēforšanu: “Teātris ir organiska, gaistoša māksla. Kad strādāju kā režisors, es to bieži salīdzinu ar sērfošanu, lai gan pats neesmu sērfotājs. Astoņos vakarā tu kā aktieris aizairējies uz sava mazā dēlīša, uzgriez saulei muguru — un tad ko? Tu neradi vilni. Tu gaidi vilni. Un šis vilnis ir sadursme starp skatītājiem un izrādes saturu. Ja materiāls ir labs, vienmēr radīsies vilnis. Tāda ir neizbēgamā lietu kārtība, ja esi labs aktieris.”

Par iesaistīšanos lugā Kokvilnas lauku vientulība Dailes teātrī Malkovičs stāsta, ka Ingeborga Dapkunaite ir viņam tuva, ilggadēja kolēģe. “Esam strādājuši kopā jau 30 gadus, un visu laiku meklējam kopējus projektus. Dzīvojot Maskavā, viņa bija sadarbojusies ar režisoru Timofeju Kuļabinu un dramaturgu Romānu Dolžanski, kurš viņai atnesa šo ideju,” stāsta Malkovičs.

Uz jautājumu, kā viņam patīk Rīga, Malkovičs teic: “Ļoti. Laba izmēra pilsēta, kurā patīkami dzīvot. Daudzās pilsētās tā nav. Man patīk pa Rīgu pastaigāties, uz to skatīties, un man tas ir ļoti svarīgi.” Viņš priecātos par iespēju te atgriezties un pastrādāt.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu