Interneta pārdošanas stratēģis • IR.lv

Interneta pārdošanas stratēģis

Sergejs Volvenkins, SIA Imarketing Group īpašnieks un vadītājs. Foto — Edmunds Brencis
Mārtiņš Galenieks

Uzņēmums iMarketings palīdz Latvijas ražotājiem atrast klientus ārzemēs, piedāvājot pat apmaksāt daļu no reklāmas, bet maksu par to saņemot vēlāk. Tiesa, tikai tiem, kuros Sergejs Volvenkins saskata potenciālu

Uzņēmuma iMarketings birojs iekārtots Rīgas klusajā centrā, vēstniecību rajonā, kādas mājas iekšpagalmā. Uz spoži baltajām sienām karājas krāsaini, motivējoši saukļi, bet kādas telpas stūrī par piemiņu no pagātnes saglabāta podiņu krāsns, un ir arī viena apzināti nenokrāsota, aplupusi siena, kas visam piešķir radošuma noskaņu. Apmēram tā būtu jāizskatās reklāmas aģentūrā. 

«Es neesmu liels runātājs,» apgalvo uzņēmuma īpašnieks Sergejs Volvenkins, ieaicinājis mūs uz sarunu sapulču telpā. Kā tas iespējams, strādājot šajā nozarē? «Mēs neesam reklāmas satura aģentūra,» Sergejs paskaidro. Taču, kaut arī apgalvojuma pirmā daļa šķiet drīzāk mudinājums man aktīvi uzdot jautājumus, par uzņēmumu, kuru pats izveidojis, viņš runā daudz un labprāt. Viņam ir doktora grāds šajā specialitātē, un pirms pandēmijas viņš paralēli arī rīkojis dažādus interneta mārketinga seminārus un mācības. 

Pēdējos pāris gadus tas vairs nenotiek, taču Sergejam tāpat ir gan darba pilnas rokas, gan panākumi. Krīzes sākumā, gluži kā visās nozarēs, valdījusi liela neskaidrība. Daudziem klientiem vairs nebijis naudas, ko maksāt par pakalpojumu, taču iMarketings specialitāte ir produktu pārdošana internetā, un tā ir nozare, kas pandēmijas laikā patiesībā pat uzplaukusi. Uzņēmumam sākuši uzrasties arī pirmie klienti no ārvalstīm.

«Mēs specializējamies uz ražotājiem, kas vēlas iekarot eksporta tirgu. Palīdzam uzņēmumiem augt,» stāsta Sergejs. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu