Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

1
Foto — LETA

Pagājušajā nedēļā Rīgā notika gājiens Par atbrīvošanos no padomju mantojuma, kurā piedalījās ap 5000 cilvēku. Tiesa piemēroja apcietinājumu vīrietim, kurš 20. maijā pēc šā pasākuma Uzvaras parkā uzbruka un piekāva jaunieti ar Ukrainas karogu. Izmeklēšanā tiek vērtēts, vai noziedzīgais nodarījums saistīts ar nacionālo, etnisko vai sociālo naidu, kas ir atbildību pastiprinoši apstākļi.

Valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) gatavs virzīt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieku Kristapu Eklonu apstiprināšanai iekšlietu ministra amatā. Pirmdien viņš tikās ar Eklonu, kuru amatam izvirzīja partiju apvienība Attīstībai/Par. Savukārt Nacionālā apvienība ekonomikas ministra amatam izvirzīja Ilzi Indriksoni, un Kariņš paredz, ka Saeima šonedēļ apstiprinās jaunos ministrus. Kā zināms, iekšlietu ministre Marija Golubeva (A/P) demisionēja 16. maijā, bet ekonomikas ministru Jāni Vitenbergu (NA) atbrīvoja Kariņš.

Lai arī partija Konservatīvie iebilda, otrdien valdība atbalstīja Jēkaba Straumes kandidatūru KNAB priekšnieka amatā uz otro pilnvaru termiņu. Valdības sēdē pret Straumi balsoja Konservatīvo pārstāvji — tieslietu ministrs Jānis Bordāns, satiksmes ministrs Tālis Linkaits un labklājības ministrs Gatis Eglītis.

Kopš kara sākuma Ukrainā februārī līdz šim Latvijā reģistrēts 29 971 Ukrainas bēglis, bet izglītības iestādēs Latvijā mācās 4190 bēgļu bērni. Pirmdien ar bēgļiem strādājošo septiņu nevalstisko organizāciju vadītāji tikās ar valdības vadītāju Krišjāni Kariņu. Viņi saņēma apstiprinājumu, ka vēl 30 dienas bēgļi varētu no valsts saņemt tādu pašu palīdzību kā pirmajās 90 dienās, kuru termiņš tagad beidzas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu