Ukrainas kara balsis. Možam garam ir nozīme • IR.lv

Ukrainas kara balsis. Možam garam ir nozīme

Harkivas metro 24. maijā. Foto — Scanpix
Mārtiņš Galenieks

Volodimirs Rossoha.
Foto no privātā arhīva

Kaut arī plašākā Harkivas apgabalā joprojām notiek sīvas kaujas, Ukrainas armija ir atspiedusi okupantu karaspēku pietiekami tālu no pilsētas robežām, lai to vairs nevarētu aizsniegt artilērijas šāviņi. Vietumis ukraiņu spēki pat sasnieguši pašu Krievijas robežu, kur karavīri pirms nedēļas nofilmējuši video, kurā uzstāda iepriekš nojauktu Ukrainas robežas stabiņu. 

Piepilsētā pazuduši dūmu mākoņi, kas iepriekš arvien bija redzami debesīs Krievijas virzienā. Cilvēki sāk pamest metro stacijas, kur daudzi dzīvojuši gandrīz trīs mēnešus, un pamazām tajās atgriežas pasažieri un vilcieni, kas kursē reizi 20—30 minūtēs. Tiesa, tas nenozīmē, ka pilsētā ir pavisam droši, stāsta uzņēmējs Volodimirs Rossoha. Kaut analītiķi uzskata, ka kauja par Harkivu ir lielā mērā uzvarēta, līdzīgi kā iepriekš par Kijivu, pilsēta atrodas tikai apmēram 50 kilometru attālumā no Krievijas robežas, un tajā joprojām ik dienu dzirdama attālu kauju dunoņa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu