Puķu krīze • IR.lv

Puķu krīze

1
Aivars Ozoliņš

Ālēšanās pie okupācijas pieminekļa tikai iegansts valdības gāšanas mēģinājumam

Traktors ir varens ierocis ne tikai pret krievu tankiem Ukrainā. Latvijā viens nupat izrāva no krēsliem divus ministrus, saļodzīja valdību un, kā mēģina stāstīt dažs provokators, pat «valsts pamatus».

Iekšlietu ministrei Marijai Golubevai (A/P) un ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam (NA) jāzaudē amati faktiski tāpēc, ka 10. maijā pāris simtu putinisku zombiju Pārdaugavā pie okupācijas pieminekļa protestēja pret iepriekšējā dienā «uzvaras» svinētāju un Otrajā pasaules karā kritušo pieminētāju sanesto ziedu nošķūrēšanu ar traktoru tās dienas agrā rītā.

Soctīklu īsās atmiņas laikmetā jāatgādina, ka 9. maijā Uzvaras parkā nenotika nekas no vairākuma ar bažām, bet dažu ar cerībām gaidītā. Dienas garumā cilvēki policijas uzraudzībā nāca nolikt ziedus, dažus likuma pārkāpējus aizturēja. Kopumā tur atnākušo bija vismaz desmit reizes mazāk nekā citus gadus, kad impēriskās orģijās mēdza ālēties līdz pat 100 tūkstošiem svinētāju.

Ar to tad arī būtu galā ne tikai šā gada pasākums Uzvaras laukumā, bet arī visa svinēšanas tradīcija — nākamgad tā dzelzsbetona staba tur acīmredzot vairs nebūs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu