Pārkarsuši • IR.lv

Pārkarsuši

10
Nellija Ločmele

Ievas zied un vēsais laiks vēl neļauj skapī noslēpt vējjaku, taču politiķu galvas jau pārkarsušas vēlēšanu gaidās. Kas to būtu domājis, ka ziedu nolikšana pie Uzvaras parka pieminekļa beigsies ar ministru portfeļu nolikšanu valdībā?! Taču tāds ir Saeimas vēlēšanu gads.

Ņemiet vienu daļu taisnīgu dusmu, pievienojiet sauju politiskas tuvredzības, dažus pilienus azarta esences, sakuliet stingrās putās un cepiet, līdz piedeg. Protams, ēst to nevar, toties ir aizrautīgi pavadīts laiks politiskajā virtuvē. Kā tas palīdz mums, tēvzemei un brīvībai? Nekā. Bet vienmēr kādam niez nagi pamēģināt šīs neēdamās receptes jaunu versiju.

Darbu kā politiskā reportiere sāku pirms nepilniem 30 gadiem, esmu tuvplānā skatījusi tik daudz valdības krīžu, muļķīgu un nopietnu politisko sadursmju, ka mani nekas vairs nepārsteidz. Tomēr, kad koalīcijas partija kara fonā iedomājas ar ultimātu sašūpot valdību īsi pirms vēlēšanām, šādu gājienu nevar ignorēt un aizmirst.

Brīdī, kad otrdienas vakarā rakstu šo sleju, šķiet, ka politiskais satricinājums būs atrisināts. Ja premjera prasība atkāpties gan iekšlietu ministrei, kam jāuzņemas politiska atbildība par agresīvu putinistu pārāk gausu savaldīšanu pie okupācijas pieminekļa, gan nacionāļu ministram, kam jāuzņemas sods par koalīcijas partneru šantažēšanu, būs tiešām nolaidusi tvaiku un atjaunojusi saprātu politiķu rīcībā. Vai būsim ieguvuši labākus ministrus? Diezin vai, ņemot vērā tik īso laiku līdz vēlēšanām. Tomēr skaidrs, ka Latvija tagad nevar atļauties klenderēt bezvaldības vai mazākuma valdības miglā. Vēlētāji par to nevienam paldies neteiks.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu