Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Nedēļas notikumi Latvijā

Koalīcija pirmdien vienojās par pirmo soli, lai pašvaldības varētu lemt par padomju okupācijas pieminekļu likteni, arī pieminekli Uzvaras parkā Rīgā. Koalīcijas atbalsts saņemts Saeimas Ārlietu komisijas sagatavotajam priekšlikumam apturēt Latvijas un Krievijas vienošanās pantu, kas regulē memoriālo būvju un masu apbedījumu vietu uzturēšanu. Par to Saeima varētu lemt ceturtdien.

Policija 9. maijā sākusi 49 administratīvā pārkāpuma procesus, visvairāk — 20 — sākti Rīgas reģionā, bet Latgales reģionā — 19. Lielākoties tie saistīti ar aizliegto Georga lentīšu nēsāšanu. Aizturētas 35 personas. Kā zināms, 9. maijā bija aizliegta Uzvaras dienas svinēšana. Rīgā pie Uzvaras pieminekļa cilvēku bija mazāk nekā citus gadus. Otrdien ziedi Rīgā no pieminekļa pakājes tika aizvākti.

Patēriņa cenas aprīlī salīdzinājumā ar martu pieaugušas par 2,2%, bet gada laikā šā gada aprīlī salīdzinājumā ar 2021. gada aprīli patēriņa cenas palielinājušās par 13%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) par Latvijai nevēlamām personām pasludināja dziedātāju Filipu Kirkorovu, humoristu Vladimiru Vinokuru, komiķi Jevgēniju Petrosjanu un mākslas vingrošanas treneri Irinu Viner-Usmanovu.
Kopš Krievijas iebrukuma Latvijas iedzīvotāji un uzņēmumi saziedojuši 10,2 miljonus eiro ukraiņu atbalstam, informēja Ziedot.lv. Par 9,8 miljoniem eiro jau sniegta palīdzība Ukrainas iedzīvotājiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu