Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Uz Ukrainas galvaspilsētu Kijivu otrdien izbrauca Rīgas Satiksmes 11 dāvinātie autobusi. Autobusi uz Kijivu nebrauc tukšā, bet ar medikamentu, pārsienamo un medicīnisko materiālu sūtījumu, kā arī rīdzinieku ziedojumiem.

Saeima pagājušajā nedēļā vienbalsīgi atbalstīja Valsts aizsardzības finansēšanas likuma grozījumus, kas paredz līdz 2025. gadam pakāpeniski palielināt aizsardzības finansējumu līdz 2,5% no IKP.

Latvija un Igaunija ir pirmās valstis, kas pagājušajā nedēļā atzina notiekošo Ukrainā par genocīdu. Saeima paziņojumu, kurā arī aicina ES dalībvalstis nekavējoties pārtraukt Krievijas naftas un gāzes importu, pieņēma vienbalsīgi. Saeima galīgajā lasījumā pieņēma Pilsonības likuma grozījumus, kas paredz Latvijas pilsonības atņemšanu kara noziegumu atbalstītājiem ar dubultpilsonību. Deputāti pieņēma aizliegumu organizēt sapulces, gājienus un piketus tuvāk par 200 metriem no jebkura Latvijā esoša padomju armiju vai tās karavīru uzvaru un piemiņu slavinoša pieminekļa.

Koalīcija pirmdien atbalstīja Iekšlietu ministrijas plānu atbalsta sniegšanai 40 000 Ukrainas bēgļu nodrošināšanai ar mājokli un sociālo aizsardzību. Plāna īstenošana budžetam izmaksās ap 100 miljoniem eiro. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu