Miera ābece • IR.lv

Miera ābece

5
Nellija Ločmele

Iepriekšējās brīvdienās visā Kijivā smaržojis pēc šašlika. Pilsētnieki jaukā laikā parasti izbrauktu dabā, bet tagad okupanti piepilsētas mežos atstājuši tik daudz mīnu, ka gaļas grilēšana ar draugiem jārīko daudzstāveņu balkonos vai pagalmos.

Tikmēr Ukrainas austrumos un piekrastē kūp kara dūmi. «Otrā fāze» karā nozīmē okupantu lielāku piesardzību kaujās, bet vēl niknāku mierīgo iedzīvotāju bombardēšanu — lādiņi nogalina zīdaiņus, mātes, pusaudžus, sirmgalvjus. Taču beidzot no rietumvalstīm sāk pienākt smagie ieroči, bez kuriem ukraiņu uzvara karā nav iespējama. Grūti pierast pie šī ziņu karuseļa, kas vienā brīdī liek apraudāties no prieka, bet citā atkal no šausmām.

Ukraiņi nepadosies, bet mums pašiem šeit Latvijā svarīgi nepagurt ziņu karuselī, nezaudēt uzmanību, turpināt atbalstīt viņu neatkarības cīņu. Brīvība un taisnīgums ir darbības vārdi, tāpat kā mīlestība — to intervijā atgādina rakstnieks Andris Kalnozols.

Pēc dažām dienām svinēsim Neatkarības atjaunošanas dienu. Mums tiešām ir, ko svinēt, — Latvija ir brīva, droša un skaista. Dūmi mūsu pagalmos ir no grila un ugunskuriem, nevis okupantu lādiņiem. Jāpateicas iepriekšējo paaudžu drosmei un jāpieliek katram savas pūles, lai mūsu mīļā Latvija augtu un plauktu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu