Zemessardzes kapteinis: Krievijai jāuztur temps karā • IR.lv

Zemessardzes kapteinis: Krievijai jāuztur temps karā

3
Jānis Slaidiņš. Foto — Zemessardzes štābs

“Krievijai ir jāuzbrūk un jāuztur temps, lai varētu sasniegt kaut kādus mērķus. Viņi mēģina pa visu Krieviju savākt spēkus, kurus varētu mest karadarbībā. Zaudējumi viņiem ir, varbūt pat vairāk tehnikas nekā cilvēku,” intervijā žurnālam Ir saka Zemessardzes kapteinis Jānis Slaidiņš. Viņš ir pieredzējis, uzmanīgi seko līdzi notikumiem Ukrainā jau kopš 2014. gada. Slaidiņš agrāk bieži bijis Ukrainā, iepazinies arī ar situāciju frontes līnijā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas bruņojuma kontroles misijas komandējumos, un turpina uzturēt kontaktus ar cilvēkiem Ukrainā.

Pašlaik Krievijas spēku mērķis ir aplenkt Ukrainas vienības, kas darbojās Doneckas—Lisičanskas frontē. Ļoti svarīgs ir arī Slovjanskas un Kramatorskas faktors, uzskata Slaidiņš.

Kapteinis pats savulaik bijis Mariupolē, ticies ar Azovas pulka komandieri, jūras kājniekiem. “Viņu galvenais uzdevums — Mariupoles aizsardzība — jau toreiz tika definēts, viņi pie tā visus šos gadus ir strādājuši. Esmu pilnībā pārliecināts, ka tur bija pietiekamas munīcijas un pārtikas rezerves, lai viņi varētu gandrīz divus mēnešus noturēt Krievijas spiedienu,” saka Slaidiņš.

Kāpēc Ukrainas aizstāvji Azovstaļ varēja izveidot tik spēcīgas aizsargpozīcijas, lasiet žurnālā Ir šeit.

Komentāri (3)

QAnon 21.04.2022. 13.54

Kad pagāja kara pirmās 100 stundas, kļuva skaidrs, ka morālie kropļi, lai viņus dzīvus sagrauž tropisko parazītu kāpuri un to dzimtas iznīkst: Baidens un Makrons, nestāvēs 9. maijā Kijevas Kresčatikā Uzvaras parādē tribīnē blakus Putinam. Tagad, kad iniciatīvu Ukrainas atbalstam no sabotieriem, ASV ģem-parķijas, ir pārņēmis Boriss Džonsons, pastāv cerība, ka krieviem no 9. maija svinēšanas vispār var nākties atteikties. Ja ASV pirms mēneša nebūtu apturējušas Mig-29 un S-300 nodošanu Ukrainai, par ko jau iepriekš bija panākta vienošanās, šodien Ukrainas teritorija austrumos būtu atbrīvota, būtu nesalīdzināmi mazāki cilvēku upuri un postījumi un Ukraina jau būtu uzsākusi Krimas un Kubaņas atbrīvošanu.
ASV senātā tika nobalsots par Lend-Lease Ukrainai, bet protams, vecā kuce Pelosi, to iebāza dziļi atvilknē un kongress aizgāja atvaļinājumā uz divām nedēļām, bet Baidens, kas to varēja apstiprināt, to neizdarīja, lai krievi pagūtu maksimāli daudz cilvēku vēl nogalināt. Vispār jau arī senātā nezin, vai izliekas, ka nezin, kas bija Lend-Lease. Lai Staļins varētu strādāt zvērības pret Eiropu, Rūzvelts grūda karā līdz pat 15% ASV budžeta. Pat ar trīskārt mazāku finansējumu, Ukraina varētu izbaigt Absolūto ļaunumu un pēdējo tā nesēju noslīcināt Japāņu jūrā
Nešaubos, ka šobrīd Baidens un visa ģem-parķija ir apdirsušies ne mazāk, kā 1941. gada jūnijā, kad kļuva skaidrs, ka Hitlera ģēnijs ir sagrāvis Staļina – Rūzvelta planētas paverdzināšanas plānus. Ja kritīs Krievija, kur glabājas “Kaščeja (Baidena, Obamas un viņu bandas) adata, tiem nāksies atbildēt par WWI netaisnīgo iznākumu, kas noveda pie WWII, par simtiem miljardu investīcijām kara gatavošanā, par tā traģisko rezultātu, kas noveda pie pasaules kārtības sagraušanas, 1/3 planētas pie bada un vājprātīgu sadistu diktāta un puses Eiropas krievu necilvēku rokās, par atombumbas nodošanu Staļinam, par Karību krīzi, par asiņainiem apvērsumiem Afganistānā, Irākā un Irānā, par “Restart”, kas bija Carte blanche uzbrukumam Ukrainai, par Sīrijas civiliedzīvotāju indēšanu ar krievu ķīmiskiem ieročiem, ko ar Obamas piekrišanu pastrādāja Asads, par sankcijām pret ASV ekonomiku, īpaši pret enerģētikas sektoru, kas noveda pie naftas cenu trīskāršošanās, lai pabarotu Putina kara mašīnu un tas varētu eskalēt karu Ukrainā, par Baidena trīsdesmitkārtēju apliecinājumu, ka ASV nekādā ziņā konfliktā neiejauksies utt.
Uz katra latvieša, kas ir balsojis par Karteru, Obamu, Klintoni, Baidenu, Pelosi, rokām ir ukraiņu bērnu un sieviešu asinis.

+1
0
Atbildēt

0

Jānis Lakijs 25.04.2022. 08.22

Vai kāds no jums vispār ir pamanījis, ka Twitter slēdzis Ukrainas Bruņoto spēku kontu – par “noteikumu pārkāpumiem”?
https://mobile.twitter.com/ArmedForcesUkr/

0
0
Atbildēt

1

    QAnon > Jānis Lakijs 26.04.2022. 11.51

    Twitter slēdza Rīcības Prezidenta, Trampa kunga kontu. Par vēlu attapās. Kad restart autore, padla Klintone, kuru turklāt apkalpoja visi sociāliberastiskie mēdiji, vēlēšanu kampaņā iztērēja miljardu, tai skaitā 100 miljonus kremļa naudas, Tramps caur Twitter uzrunāja savu vēlētāju un uzvarēja.
    Vai kāds bija pamanījis, ka Putina melnās makakas, Pirmā ASV Pederastu prezidenta, Obamas, administrācija bija izsludinājusi pulku Azov par teroristisku organizāciju, tai pašā laikā vairākām kremļa algotām teroristu organizācijām noņēma šo nosaukumu?

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu