Karš Ukrainā. Septītās nedēļas galvenie notikumi • IR.lv

Karš Ukrainā. Septītās nedēļas galvenie notikumi

Sabombardētas daudzdzīvokļu mājas čaula Harkivā. Otrajā lielākajā Ukrainas pilsētā līdz karam dzīvoja 1,4 miljoni cilvēku. Foto — Scanpix

1. Gatavojas uzbrukt Donbasā
Nākamo 2—3 nedēļu laikā pastiprināsies kaujas Ukrainas austrumos, norāda militārie eksperti. Tur tiks izmantotas arī tās Krievijas karaspēka vienības, kas pašlaik tiek atvilktas no Baltkrievijas. Tiek prognozēts, ka jaunā ofensīva tiks koncentrēta uz ukraiņu pozīcijām pie Doneckas un Luhanskas, turpinot kaujas arī ap Hersonu un Mikolajivu valsts dienvidos.

Krievija savam karaspēkam Ukrainā nomainījusi virspavēlnieku, tagad to vada ģenerālis Aleksandrs Dvorņikovs, kuram bija aktīva loma Krievijas brutālajā karā Sīrijā.

2. Izmanto ķīmisko ieroci
Krievijas karaspēks ir lietojis ķīmisko ieroci pret militārpersonām un civiliedzīvotājiem Mariupolē, nometot to no bezpilota lidaparāta, pirmdien paziņoja pulks Azov, kas aizstāv pilsētu. Ķīmiskais uzbrukums noticis virs rūpnīcas Azovstaļ, kurā nostiprinājušies pulka karavīri. Ar nezināmas izcelsmes indīgu vielu saindējušies trīs karavīri. Starptautiskā brīvprātīgo kustība InformNapalm ziņoja, ka lietotā viela varētu būt zarīns. ASV un Lielbritānija nekavējoties paziņoja, ka izmeklēs šo gadījumu.

Maskavu atbalstošo Doneckas kaujinieku pārstāvis pirmdien publiski apliecināja Krievijas nodomu īstenot ķīmisko uzbrukumu Mariupolē, lai sagrābtu rūpnīcu Azovstaļ.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu