Podkāsts nr.123: Pasaule pret Krievijas zvērībām. Pabriks pret medijiem. Cenu bieds. Zigmunda Skujiņa meistarība • IR.lv

Podkāsts nr.123: Pasaule pret Krievijas zvērībām. Pabriks pret medijiem. Cenu bieds. Zigmunda Skujiņa meistarība

1
podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Vai Putins nonāks uz apsūdzēto sola par kara noziegumiem?

Visi esam redzējuši šausminošās bildes — masu kapi un ielās guloši līķi, spīdzinātie, nomedītie un tāpat vien nogalinātie. Bučā, Borodjankā, Ivankivā, Motižinā un citās pilsētās un ciemos atbrīvotajā Ziemeļukrainā atklājas aizvien jauni pierādījumi par Krievijas karaspēka pastrādātajām zvērībām. Vienlaikus ir ziņas, ka Mariupolē, kur vēl aizvien notiek kaujas, okupanti sākuši izmantot mobilas krematorijas, lai slēptu savu noziegumu pēdas.

Bet ko darīt, lai sodītu varmākas un novērstu jaunus noziegumus? Kādus upurus esam gatavi paši nest, lai palīdzētu Ukrainai un savaldītu Krieviju? Vai būsim gatavi maksāt vairāk par degvielu, gāzi un pārtiku? Un kā nodrošināt, lai pamatotais sašutums pret kara izraisītājiem un tā aizstāvjiem netiek izmantots, lai grautu tās demokrātiskās vērtības un brīvības, kuras cenšamies aizstāvēt no Putina? Kāpēc aizsardzības ministrs Pabriks izvēlējies tieši šo brīdi, lai vērstos pret sabiedriskajiem medijiem?

Šajā raidījumā Ir žurnālisti Laura Dumbere, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps apspriež ne tikai šos globālos jautājumus, bet arī dalās atmiņās un iespaidos par latviešu prozas meistaru Zigmundu Skujiņu, kurš 29. martā aizgāja mūžībā 95 gadu vecumā.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. 

Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir.

Paldies a/s “Latvijas Finieris” par atbalstu raidieraksta tapšanai.

 

Komentāri (1)

Atis Priedītis 09.04.2022. 14.08

Putins realizē savu murgaino ideju par Apokalipsi, kurā izdzīvos tikai izredzētā tauta – krievi. Publicēju savas topošās grāmatas fragmentu.

Apokalipses un Pasaules gala nebūs.

Fragments no topošās grāmatas “Kristaps – slepenie protokoli 2.daļa Atgriešanās”.

– Tu ilgstoši atteicies runāt par jautājumiem, kuri saistīti ar reliģisko pasaules uzskatu. Un tomēr dažas savas idejas tu izteici un pat publiskoji? – Es biju spiests to darīt. Tas notika tad kad strādāju vietējā vidusskolā par kultūras vēstures skolotāju. Blakus pilsētiņā sāka risināties ļoti dīvaini un biedējoši notikumi par kuriem pat rakstīja masu medijos. No ārzemēm bija atbraukusi grupa reliģiski noskaņotu cilvēku, kuri pauda uzskatu, ka nupat, nupat notiks Jēzus otrā atnākšana un tas risināsies kādā nelielas upes krastā esošā alā, – atbildēja Kristaps. – Kā šie cilvēki pamatoja šo atziņu? – Viņi apgalvoja, ka esot atraduši rakstu fragmentus Svētajā grāmatā, kuri šo notikumu apliecinot un norādot arī uz konkrētu vietu. Cilvēkus šādas domas biedēja un papildus biedējošs faktors bija tas, ka viss notika īsi pirms gadu tūkstošu mijas, kad liela daļa cilvēces tiešām ticēja, ka notiks Jēzus otrā atnākšana. – Un tu paudi uzskatu, ka nekas tāds nenotiks? – Protams. Manās stundās vecāko klašu skolēni ik pa brīdim uzdeva jautājumus par notiekošo. Tie bija pusaudži, kuriem priekšā bija visa dzīve un pēkšņi viņi uzzina, ka tūlīt, tūlīt viss beigsies. Mana atbilde bija dzelžaini pārliecinoša – nekādas Apokalipses un Pasaules gala nebūs. – Uz ko pamatojās šāda tava pārliecība? – Vispirms jau uz zinātnisko pasaules uzskatu un atziņu, ka Zeme itin mierīgi var pastāvēt vēl miljoniem gadu. Un arī uz iracionālo pasaules uzskatu. Es jau biju sapratis, ka visi Svētie raksti ir jāuztver kā simboli un nevis kā reāli notikumi. Un vēl kaut kas – manā zemapziņā bija paslēpts gigantisks informācijas apjoms, kuru es ik pa brīdim nelielās porcijās publiskoju. Par tuvojošos Pasaules galu informācijas man nebija. Turpinājums sekos.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu