Tas ir genocīds • IR.lv

Tas ir genocīds

Tanka vai bruņutransportiera saplacināts privāts auto Bučas centrā. Tajā redzams miris cilvēks, taču tik ļoti sakropļots, ka grūti atpazīt — vīrietis vai sieviete. Foto — The New York Times

Tas augs kā sniega bumba, vajag tam gatavoties — runājot par Krievijas spēku pastrādātajām zvērībām, pirmdienas vakarā paziņoja Ukrainas prezidenta padomnieks Oleksijs Arestovičs. 

«Buča ne tuvu nav pēdējais slaktiņš, kuru redzēsim. Nāk ziņas no Makarivas un Borodjankas, tur ir vēl trakāk. Ja viņi kaut ko tādu pastrādāja Kijivas piepilsētās, tad, kas notika dziļākos ciemos, mēs varam tikai iedomāties. Tās ir masu slepkavības. Šie slaktiņi būs desmitos apdzīvotu vietu. Buča vienkārši ir pirmais šoka trieciens, kad ienācām un to visu ieraudzījām. Par Borodjanku stāsta tik briesmīgas lietas, ka es tagad pat negribu to visu atkārtot, kamēr nav apstiprinājuma. Karavīri, kas tur ir bijuši, ir satriekti,» teica Arestovičs.

«Irpiņā atrasti noslepkavoti bērni vecumā līdz 10 gadiem ar izvarošanas un spīdzināšanas pazīmēm,» Facebook ierakstījusi Ukrainas parlamenta pilnvarotā cilvēktiesību jautājumos Ludmila Denisova.

Vismaz 29 cilvēku līķi atrasti 25 kilometrus no galvaspilsētas uz šosejas, kas ved rietumu virzienā uz Žitomiru — okupanti viņus nošāvuši un mēģinājuši sadedzināt, apstiprinājis Dmitrivkas ciema vecākais Tarass Didičs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu