Mākslīgais intelekts masām • IR.lv

Mākslīgais intelekts masām

Kreigs S. Smits, © The New York Times News Service

Arvien lielāks skaits jaunu produktu ļauj ikvienam izmantot mākslīgo intelektu, pašam neuzrakstot nevienu datora koda rindiņu. No-code kustības atbalstītāji tic, ka tas mainīs pasauli

Šons Kjūsaks, Microsoft datorprogrammatūras inženieris, kas brīvajā laikā aizraujas ar biškopību, vēlējās uzzināt, vai viņa stropos kopā ar bitēm ielien arī kādas citas radības. Tāpēc viņš sameistaroja sīku fotokabīni — sava veida bišu vestibilu, kas automātiski uzņem attēlus, tiklīdz kaut kas parādās kameras priekšā. Tomēr tūkstošiem insektu bilžu šķirošana izrādījās ļoti nogurdinošs darbs.

Kolēģi viņam ieteica jaunu produktu Lobe.ai, pie kā strādāja viņu pašu kompānija, — tas ļauj ikvienam apmācīt datorredzes sistēmu atpazīt objektus. Kjūsaks to izmantoja savu medus bišu identificēšanai, pie reizes uzraugot, vai stropos neielavās ļaunais Āzijas milzu sirsenis. 

«Tas bija ļoti vienkārši,» stāsta Kjūsaks, piebilstot, ka, neraugoties uz viņa amata nosaukumu, datu zinātne ir «pāri manam prātam». Lobe platforma viņam ļāva vienlaikus izvēlēties daudzas fotogrāfijas un ar dažu taustiņu palīdzību radīt sistēmu, kas spēj atšķirt viņa mīļotās bites no nevēlamiem viesiem. 

Kjūsaks tagad ir daļa no arvien augošās «pilsonisko programmatūras izstrādātāju» armijas, kas izmanto jaunus produktus, kas ļauj ikvienam izmantot mākslīgo intelektu, neuzrakstot nevienu datora koda rindiņu. Šie no-code revolūcijas atbalstītāji tic, ka mainīs pasauli. Agrāk, lai izveidotu programmatūru, bija nepieciešama inženieru komanda, bet tagad lietotāji ar tīmekļa pārlūkprogrammu šo ideju var īstenot paši.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu