Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā • IR.lv

Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā

Marija Leskavniece

Iesaka Liepājas Biznesa inkubatora vadītāja Vita Liepiņa: «Manuprāt, obligāta ir tikai viena prasība — ieklausīties sevī, būt saskaņā ar sevi ne tikai personiskajā dzīvē, bet arī biznesā. Šīs trīs grāmatas manī rezonējušas, iesaku kā vērtīgas gan privāti, gan profesionāli.»


Uldis Pīlēns. (mans) uzņēmēja kods
Grāmata par spēju skatīties rītdienā un arī savā uzņēmējdarbībā redzēt vairāk nekā piecus soļus uz priekšu. Paredzēt pat neparedzamo. Tas ļoti noder arī tādā situācijā, kādā mēs šobrīd atrodamies. Protams, grāmatā autors dalās ar savu bagāto pieredzi, taču grāmatai ir vairākas daļas — ne tikai praktiskā, bet arī teorētiskā un filozofiskā. Šajā grāmatā motivējošus vārdus atradīs arī tie, kas vēl tikai plāno uzņēmējdarbību.


Robins S. Šarma. Kurš raudās pēc tavas nāves?
Autors aicina domāt par savu dzīvi, tajā skaitā uzņēmējdarbību, koncentrējoties uz to, ko pēc sevis atstājam. Piemēram, neatdot savu laiku tam, kurš to nav pelnījis. Manuprāt, tas ir svarīgs princips ne tikai personiskajā dzīvē, bet arī biznesā. Izvērtēt darbības, ko veicam, un to atdevi. Lai gan grāmatā neatrast ļoti praktiskus padomus uzņēmējdarbībai, tajā ir daudz atziņu un iedvesmas vārdu.


Nasims Nikolass Talebs. Risks ar savu ādu
Grāmatā ir vairāki konkrētu cilvēku rīcības piemēri, un autors neslēpj arī savu nepatiku pret dažiem no tiem. Taču, ja to visu noliek malā vai pasmaida, grāmatas nosaukumā paustais vēstījums ļoti labi raksturo tās būtību. Katrai izvēlei ir otra puse. Nav muskuļu bez spēka, draudzības bez uzticības, vērtību bez to īstenošanas, sarežģītības bez dziļuma, zinātnes bez skepticisma un daiļrunības bez satura, autors uzskaita. Svarīgākais ir personiskā atbildība it visā, ko mēs darām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu