Podkāsts nr.122: Pavērsiena punkts karā pret Krieviju? Putina oligarhu īpašumi Latvijā. Staķa stāja • IR.lv

Podkāsts nr.122: Pavērsiena punkts karā pret Krieviju? Putina oligarhu īpašumi Latvijā. Staķa stāja

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Kāpēc daudzi Rietumos sabijās, kad Baidens pateica patiesību par Putinu?

Šīs nav beigas. Šis nav pat beigu sākums. Taču, iespējams, šīs ir sākuma beigas. Tā Vinstons Čērčils teica 1942. gada novembrī pēc Lielbritānijas uzvaras El Alameinas kaujā, kurā briti izdzina nacistiskās Vācijas karaspēku no Ēģiptes. Tas bija pavērsiena punkts Rietumu sabiedroto cīņā ar Hitleru, un Čerčils vēlāk rakstīja — pirms Alameinas mums nebija nevienas uzvaras. Pēc Alameinas mūs vairs nevienu reizi neuzvarēja.

Krievijas karaspēka vienības tiek atvilktas no Kijivas. Ukraiņu spēki lauzuši ielenkumu ap Sumiem, kas atrodas pavisam netālu no Krievijas robežas. Zelenski bieži salīdzina ar Čērčilu, Putinu ar Hitleru — vai arī karā starp viņu komandētajiem spēkiem varam teikt, ka šobrīd vērojamas «sākuma beigas»?

Un vai to pašu varam teikt par lielāko konfliktu, kurš šobrīd notiek starp Rietumu demokrātisko pasauli un Putina režīmu?

Šajā raidījumā Ir žurnālisti Jana Altenberga, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps apspriež šos globālos jautājumus, bet pievēršas arī iekšpolitikai un mēģināsim saprast, kādas varētu būt sekas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Pleša lēmumam novilkt stopkrānu Rīgas attīstībai un tam sekojošajam mēra Mārtiņa Staķa paziņojumam, ka izstājas no partijas Par!

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir.

Paldies a/s “Latvijas Finieris” par atbalstu raidieraksta tapšanai.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu