5 interesantas izstādes Rīgā • IR.lv

5 interesantas izstādes Rīgā

Romans Korovins. Vecais pāris
Veronika Viļuma

Muzejā, bibliotēkā un galerijās — pavasaris Rīgā ieradies ar spilgtām mākslas izstādēm, kurās aplūkojami gan labi pazīstamu, gan jauno mākslinieku darbi

Ivars Drulle Latvijas Nacionālajā bibliotēkā
Nacionālā bibliotēka izceļas ar saistošu pienesumu mākslas izstāžu laukā. Tā ne tikai izrāda savas vērtības mūsdienīgā veidā, bet arī piesaista māksliniekus, lai viņi piedāvā jaunu skatījumu uz bibliotēkas krājumu. Izstādē Sevišķi svinīgs vakars pazīstamais tēlnieks Ivars Drulle, kura darbiem raksturīgs viegli melanholisks un trāpīgi ironisks skatījums uz cilvēka dabu, izvēlējies interpretēt bibliotēkas sīkiespieddarbu krājumu, īpaši pievēršoties 30. gadu cirka programmām.

«Iecere par figūru kompozīciju, kuras centrā ir meitenīte uz maza zirdziņa, milzīgu, mazliet baisu cīkstoņu ieskauta, radās pirms pusotra gada, pārdzīvojot pirmo Covid-19 vilni. Tagad, kara kontekstā, trauslais bērniņš un saspringtie veči ar stiegrainajiem pirkstiem izskatās pēc dīvainu priekšnojautu piepildījuma,» Drulle komentē īpaši šai izstādei radītos monumentālos tēlniecības darbus. Esot bibliotēkā, vērts pievērst uzmanību arī citām tās izstāžu programmas aktualitātēm.
Līdz 4. septembrim. Mūkusalas iela 3

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu