«Nebaidieties, bērni ir gudri!» • IR.lv

«Nebaidieties, bērni ir gudri!»

1
Alīse Nīgale. Foto — Reinis Hofmanis
Agnese Meiere

Alīses Nīgales vadītā bērnu izdevniecība Liels un mazs atzīta par labāko Eiropā

Alīsi Nīgali, izdevniecības Liels un mazs līdzīpašnieci un direktori, satieku pavēlā sestdienas vakarā klusās un tukšās izdevniecības telpās. Aiz loga gaudo vējš, pa palodzi grabina sasalstošs lietus. Uz galda vāzē izslējušās dzeltenas narcises, kuras visu sarunas laiku mazliet uzbāzīgi smaržo. Turpat blakus svece zili dzeltenā krāsā. Lai ik uz soļa atgādinātu par karu Ukrainā, zili dzelteni nolakoti arī Alīses nagi.

No Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus viņa atgriezusies tikai iepriekšējā vakarā. Uz galda neatvērts kolēģiem atvestais šampanietis zeltītā pudelē. Turpat arī divas pavisam necilas caurspīdīgas plastikāta plāksnītes. Tādas izskatās izcilības balvas. 

Alīse vēl īsti nav aptvērusi gūtos panākumus, bet varbūt no tiem jau nogurusi. Galu galā, 60 tikšanās dažu dienu laikā nav nekāds joks. Ēnu pār priecīgo notikumu met tas, ka šogad Boloņā piedalīties nevarēja izdevniecības tiesību aģents ukrainis Ivans Fedečko, kurš kopā ar ģimeni (divas nedēļas pirms kara sākuma piedzima viņa jaunākā meitiņa) atrodas nosacītā drošībā netālu no Ļvivas. Viņš bija pirmais, kuram Alīse ziņoja par balvu.

Izdevniecība Liels un mazs prestižajai balvai tika nominēta piekto reizi pēc kārtas. Pirms kāda laika sacījāt — labāk regulāri būt nominantam, jo tad par tevi visi uzzina un atceras.
Pēc trešā gada cilvēki teica: trīs lietas, labas lietas. Bija sajūta — jā, tagad tiešām jābūt. Bet nebija… Tad sapratām — esam nominēti, un tas ir daudz.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu