Putinam pietuvināto īpašumi Latvijā • IR.lv

Putinam pietuvināto īpašumi Latvijā

Vladimirs Putins un Ališers Usmanovs 2018. gadā. Foto — Scanpix
Sanita Jemberga, Re:Baltica

Latvijā īpašumi ir virknei Putinam tuvu miljardieru, pret kuriem ieviestas sankcijas. Taču pagaidām vairums šo ģimeņu īpašumu ir drošībā, jo ES sankcijas neattiecina uz radiniekiem

Usmanovu īpašums Jūrmalā

Ališera Usmanova ģimene
Pie muižas cienīga kompleksa vārtiem Jūrmalā, Kāpu ielā 51, saulītē zviln divi suņi. Viņi ir vienīgā dzīvības pazīme lielajā pagalmā, kur vīd villa, atpūtas nams un sarga māja. Šo īpašumu 2014. gada februārī, neilgi pirms Krimas aneksijas, par 3,9 miljoniem eiro no bijušā Dzintara īpašnieka Iļjas Gerčikova nopirka par vienu no Krievijas bagātākajiem cilvēkiem dēvētā miljardiera Ališera Usmanova sieva Irina Vīnere-Usmanova un viņas dēls Nātans Vīners.

Pēc zemesgrāmatas datiem, šobrīd tā pieder Usmanova padēlam. Viņš uz šī pirkuma pamata ir ieguvis Latvijas termiņuzturēšanās atļauju, kas derīga līdz 2025. gadam, liecina Re:Baltica rīcībā esošā informācija. Latvija nav vienīgā ES valsts, kur patverties, ja negribas dzīvot Putina režīmā. Vīneram ir arī uzturēšanās atļauja Vācijā, kur Usmanovam pieder iespaidīgi īpašumi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu