Podkāsts nr.121: Karš. Ukraiņu bērni Latvijas skolās. 9.maijs bez svinībām. Satversmes tiesai jauns vadītājs • IR.lv

Podkāsts nr.121: Karš. Ukraiņu bērni Latvijas skolās. 9.maijs bez svinībām. Satversmes tiesai jauns vadītājs

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Krievija nevar uzvarēt. Vai tas nozīmē, ka tā zaudēs?

Pirms četrām nedēļām pamodāmies ar ziņu, ka sācies karš, un kopš tam dzīvojam ar šī kara šausmām. Krievijas bruņotie spēki nogalina tūkstošiem cilvēku, pārvērš drupās Mariupoli, Harkivu, Čerņihivu, Sumus, bumbo slimnīcas un dzemdību namus, deportē Ukrainas iedzīvotājus uz Krieviju, izlaupa ieņemtajās teritorijās veikalus. Vērojot šo bezjēdzīgo cietsirdību, var pārņemt dusmas un bezspēcība, tomēr nedrīkstam ļauties šādām jūtām. Tikai saglabājot apņēmību un pārliecību, palīdzot cik iespējams ukraiņiem un pašiem rīkojoties, varam cerēt apstādināt Putinu un viņa ordas.

Šajā raidījumā Ir žurnālisti Agnese Meiere, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps spriež gan par kara gaitu, gan par Latvijā darāmo — par ukraiņu bēgļu bērnu skološanu, par Putina kara ideoloģijas izplatītāju iegrožošanu, un par demokrātiska tiesiskuma aizsargāšanu.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir.

Paldies a/s “Latvijas Finieris” par atbalstu raidieraksta tapšanai.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu