Krievijai izdevīgi situāciju iesaldēt • IR.lv

Krievijai izdevīgi situāciju iesaldēt

1
Jānis Sārts. Foto — Kristīne Madjare
Pauls Raudseps

NATO Stratēģiskas komunikācijas izcilības centra vadītājs Jānis Sārts skaidro, ko varam mācīties no Arnolda Švarcenegera uzrunas krievu tautai

Lai kā Krievija censtos, tai kļūst aizvien grūtāk pavirzīties uz priekšu Ukrainas teritorijā. Vai barbariskā civiliedzīvotāju bombardēšana un eskalācijas draudi ļauj Putinam tomēr saglabāt cerības uz viņam izdevīgu iznākumu? Un kas notiek informācijas karā, kas kļuvis par būtisku jebkura moderna konflikta sastāvdaļu? 

Ir turpina intervēt militārās jomas speciālistus, kas izskaidro notiekošo un iezīmē nākotnes scenārijus. Šīs pirmdienas pēcpusdienā runājām ar bijušo Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru, tagad NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktoru Jāni Sārtu.

Kā vērtējat pašreizējo situāciju karā?
Šobrīd ap Kijivu krieviem vairāk jābaidās nekā ukraiņiem, tur dinamika ir pret krieviem. Pie Harkivas ir salīdzinoši statiska situācija. 

Savukārt dienvidos vietām Krievija drusku vēl var pavirzīties uz priekšu, bet joprojām neviena no atslēgas vietām nav nopietnā krievu kontrolē. Visšausmīgāk ir Mariupolē. Jāsaprot, ka ir doma ar Mariupoli parādīt piemēru visām citām Ukrainas pilsētām. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu