Putinam nav miera • IR.lv

Putinam nav miera

Žurnāla Ir vāka ilustrācija turpina neatkarīgu dzīvi — 8. martā Putina zombija seju 6,5x10 m izmērā Medicīnas vēstures muzejs izkāra uz savas fasādes tieši pretī Krievijas vēstniecības ieejai. Krievija paudusi sašutumu notā Ārlietu ministrijai, pieprasot plakātu novākt. Tikmēr ilustrācija sasniedz miljoniem skatītāju Ukrainas, Vācijas un citu valstu medijos, un protestētāji to izmanto mītiņos pret asiņaino Putina karu Ukrainā. Foto — LETA
Krišs Salmanis, Ir vāku autors

Krišs Salmanis.
Foto no privātā arhīva

Pirms 20 gadiem uztaisīju mazu, animētu Lāčplēsīti, kas soļo no Daugavmalas pa savā vārdā nosaukto ielu uz Rīgas centru. Pat desmit gadus vēlāk gadījās uzklausīt jūsmīgas atsauksmes. Nezinu, vai tik vienkāršu un nepārgudrotu darbu var uztaisīt tikai jaunībā, bet turpmākajā karjerā diezgan bieži esmu pieķēris sevi domājam, vai darbs, ko tobrīd taisu, beidzot būs tikpat labs kā Lāčplēsis?

Ja spriestu pēc popularitātes, tad riebīgākajam vākam žurnāla mūžā tas varbūt ir izdevies. Tajā var pat saskatīt manu iecienīto apļa kompozīciju, šoreiz — no Lāčplēša līdz Melnajam bruņiniekam, un mazliet nomierināt sirdsapziņu, ka esmu kaut ko darījis ukraiņu atbalstam. Bet tas viss neskaitās, jo šī ilustrācija nav māksla, Putins nav bruņinieks un ukraiņiem droši vien vairāk palīdzētu mūsu tūlītēja atteikšanās no Krievijas energoresursiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu