Indra Komarova, Ukrainas karogu šuvēja • IR.lv

Indra Komarova, Ukrainas karogu šuvēja

Lai arī mode pašlaik dizainerei Indrai Komarovai šķiet kā no citas planētas, arī savu darbu viņa nedrīkst mest pie malas un nodoties tikai karodziņu šūšanai. «Tā būtu forša lieta, ko varētu darīt arī citas darbnīcas, lai Rīgu un citas pilsētas kopā iekrāsotu dzelteni zilas.» Foto no privātā arhīva
Alise Zita Zeidaka

Lai cik ļoti es mīlētu savu darbu un modi, nupat ir pienācis brīdis, kad nevaru padomāt ne par kleitām, ne fotosesijām, 1. martā savā Facebook lentē ierakstīja modes dizainere, zīmola Talented radītāja Indra Komarova. Taču viņa turpināja darboties, šujot Ukrainas karodziņus un piedāvājot tos iegūt apmaiņā pret ziedojumu Ukrainas cilvēkiem platformā Ziedot.lv.

Pirmās dienas pēc Krievijas iebrukuma Indra piedzīvoja emociju kokteili — paniku, bailes, dusmas, neizpratni. Bet tad saprata — ir jārīkojas, jo ukraiņiem nepieciešama visdažādākā palīdzība. «Protams, vislabākā ir finansiāla palīdzība, jo naudu novirza tieši tajā virzienā, kur tā ir visvairāk vajadzīga.» Indra vēlējās ziedot arī no sava uzņēmuma, taču tas nav liels, un prāvu summu atļauties nevarēja. «Tad es sapratu — labāk naudu ieguldu materiālā un darbā, karogus dāvinot tiem, kas ziedos. Tādā veidā varu panākt vairāk ziedojumu un ieguldīto naudiņu desmitkāršot.»

Sākumā Indra iegādājās audumu 70 nelieliem karogiem, prātodama, ka dalīs tos Āgenskalnā savā darbnīcā un vīra motociklu veikalā Dude Bikes un gan jau vietējiem ar to būs gana. Taču Facebook pieteicās daudzi. Runājam šūšanas trešajā dienā, un Indra rēķina — tobrīd jau gatavi un ieplānoti apmēram 350 karodziņi. Kopā ar Indras un viņas darbnīcas divu šuvēju rokām čakli strādā arī brīvprātīgie, viņu vidū Indras studenti no Latvijas Mākslas akadēmijas modes nodaļas. Bet brīvdienās notika karogu šūšanas talka ar citām modes māksliniecēm.

Svarīgi piebilst, ka tie nav lielie karogi, saka Indra. No sākuma viņai lūdza šūt arī tādus, taču Indra nolēma to nedarīt. «Tādus var nopirkt Latvijastekstils.lv. Mums nevajadzētu atņemt darbu uzņēmējiem.» Viņas darinātais karodziņš izkāršanai pie mājas ir par mazu, taču tik un tā palīdz parādīt savu nostāju, piesienot pie balkona margām, mašīnas vai mugursomas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu