Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Pusaudža Iļjas tēvs Serhijs pie sava bombardēšanā bojā gājušā dēla Mariupolē. Foto — Scanpix

ANO Starptautiskā tiesa Hāgā pirmdien sāka izskatīt Ukrainas prasību pret Krieviju par nelikumīgu uzbrukumu valstī. Taču Krievija šajā tiesas sēdē nepiedalījās. Savu izmeklēšanu par Krievijas armijas pastrādātajiem kara noziegumiem sākusi arī Vācijas federālā prokuratūra. Krievijas uzbrukums ir «nopietns starptautisko tiesību pārkāpums, kas nekādi nav attaisnojums», teicis Vācijas tieslietu ministrs Marko Bušmans.

ANO ar 141 balsi par pagājušajā nedēļā pieņēma rezolūciju, kas nosoda Krievijas iebrukumu Ukrainā. Pret bija tikai Krievija, Sīrija, Eritreja, Ziemeļkoreja un Baltkrievija. Ķīna un vēl 34 valstis atturējās.

Krievijas valdība apstiprinājusi tai nedraudzīgo valstu sarakstu. Tajā iekļautas visas ES valstis, ASV, Lielbritānija, Kanāda un vēl 18 valstis.

Pasaules Banka (PB) apstiprinājusi 723 miljonu ASV dolāru aizdevumus un dotācijas Ukrainai, kura cīnās pret Krievijas iebrukumu. Banka arī turpina darbu pie vēl vienas trīs miljardu ASV dolāru atbalsta paketes valstij. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu