Militārais analītiķis Rajevs: Krievija cerēja, ka ukraiņi salūzīs • IR.lv

Militārais analītiķis Rajevs: Krievija cerēja, ka ukraiņi salūzīs

5
Igors Rajevs. Foto: Kristīne Madjare

“Blickrīgs” ir izgāzies. Tā par Krievijas uzbrukumu Ukrainai, kas ilgst jau nedēļu, intervijā žurnālam Ir, saka militārais analītiķis, atvaļinātais NBS pulkvedis Igors Rajevs. Sarunā viņš skaidro, kāpēc Krievijas armijai uzbrukuma pirmajās dienās neiet viegli un kas gaidāms kara turpinājumā.

Rajevs konstatē, ka krievu armija karo bataljona kaujas grupu līmenī. “Tā ir milzīga problēma, ja ieiet tādā valstī kā Ukraina. Salīdzinājumam, amerikāņiem ir ļoti labi izveidotas divīziju un korpusu struktūras. Viņi arī integrē gaisa spēku triecienus ar sauszemes spēku virzību, visas darbības ir sinhronizētas. Krieviem acīmredzami tas nav un nestrādā. Tas varētu būt viens no iemesliem, kāpēc uzbrukumi viņiem buksē,” saka Rajevs.

Intervijas brīdī Ukrainas pilsēta Harkiva vēl nebija ieņemta, un Rajevs prognozēja turpmāko: “Pēc tam, kad pilsēta ir bloķēta, viņi pievelk spēkus un mēģina iztīrīt. To tagad redzēsim. Harkiva ir pirmā. Ļoti svarīgi, vai viņi vispār ieņems, cik ātri un kādas metodes izmantos. Tad redzēsim, kādu operāciju veidu viņi izvēlēsies, jo agrāk vai vēlāk tās pilsētas viņiem tomēr jāšturmē.” Viņš arī atzīst, ka Kijiva ir ļoti svarīga pilsēta Putinam: “Izskatās, ka pēc kāda laika krieviem tomēr izdosies to ielenkt un bloķēt.” Un piebilst par Kijivas ieņemšanu – “nav tā, ka, brutāli uzbrūkot, nevarētu to izdarīt. Teorētiski tas joprojām ir iespējams. Bet tas prasīs daudz brutālāku taktiku, nekā viņi dara pašreiz.”

Kas tālāk? “Pašreiz krievu bruņotie spēki tomēr seko savam naratīvam. Masīvus uzbrukumus, ar ko krievu armija ir slavena, kad šauj pa laukumiem, pagaidām neredzam, vismaz ne lielos apjomos. Ja viņi mainīs taktiku un sāks pielietot artilēriju un aviāciju lielā apjomā, kā teorētiski viņu doktrīna paredz, tad ir jāsāk būvēt reālu sienu gar mūsu austrumu robežu. Ļoti nopietni jādomā par savu aizsardzību, un vispār nevar neko vairs darīt ar krieviem. Jebkādas sarunas, tirdzniecība, jebkādi kontakti ir jāpārtrauc, un viņi pilnībā jāizolē tajā teritorijā, kur viņi atrodas,” saka Rajevs.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Ja vēlaties abonēt žurnālu IR, spiediet šeit.

 

Komentāri (5)

QAnon 03.03.2022. 21.20

Akmeņi no debesīm. https://www.youtube.com/watch?v=byZrjlsQQZs Krievu fašistiskā lopa, kara ideologa Solovjova, villā pie Komo ezera, Itālijas varas iestādes izvietos Ukrainas kara bēgļus.

0
0
Atbildēt

0

QAnon 03.03.2022. 12.40

Ukraiņos ir ļoti dzīvs UPA kaujinieku gars, kas ir ticis kultivēts visus qadus. Ukrainas Rada ir pieņēmusi lēmumu, šogad svinēt UPA dibināšanas 80. gadadienu. Līdz tam UPA katru gadu tika oficiāli pieminēta un neviens nolādētais staļiniskais izdzimtenis neatļāvās tam traucēt.
Kas darās Latvijā. Pirms čekas viķirānes, VVF, mūsu valstsvīri 16. martā nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa, tā pieminot mūsu varoņus, kas nežēloja savas dzīvības cīņā pret Absolūto ļaunumu. Pēc tam Freiberga ar Pabriku pēc savu Lubjankas saimnieku rīkojuma 16. martā uzliek žogu ap Brīvības pieminekli, lai latviešiem nedotu iespēju nolikt ziedus, čekas rezidenta, Savicka, apteksne, Dombrovskis, piedraud izrēķināties ar krietniem ministriem, kas pieminēs leģionārus, taukmūlis, Straujuma, izrēķinās ar ministru Cilinski, bet Solncevas stipendiāts, Kazlovskis, pēc krievu fašistisko izdzimteņu vandālisma akta pie Brīvības pieminekļa, raportē rīkotājam, fašistiskam “ņedobitkam” Korenam, par milicijas paveikto vandālistu piesegšanā.
Pareizākais, ko Latvija šodien varētu izdarīt Ukrainas atbalstam, būtu nojaukt visdrausmīgāko necilvēku, kādi jebkad bradājuši mūsu planētu, civiliedzīvotāju masu slepkavu, sadistu, marodieru un vecenīšu izvarotāju, kuru pēcteči šodien slepkavo civiliedzīvotājus Ukrainā, slavinošo iztukanu Karātavu laukumā. Protams, ko tādu izdarīt, kamēr ĀM vada jurkāni, birkavi, i.bērziņi, pabriki, riekstiņi, roņi un rinkēviči, ir neiespējami. Ko tur, ja uz tādu ierosinājumu Rinkēvičs atbild, ka viņam esot svarīgākas lietas, bet uz to, ka vajadzētu beidzot pēc 30 sabotāžas gadiem pārvest izglītību valsts valodā, atsaka, ka nevajagot celt kašķi un visiem esot ciešāk jāsaliedējas ap Latvijā ievazātiem krieviem.

0
0
Atbildēt

1

    kolpants > QAnon 03.03.2022. 19.12

    Я правильно понимаю, претензий к действиям немецкой армии во время войны нет?

    0
    0
    Atbildēt

    1

    QAnon > kolpants 03.03.2022. 21.09

    Pretenzijas ir milzīgas. Vācijai vajadzēja atgādināt Japānai par draudzību un lūgt sākt atbrīvot Sibīriju sākot no Klusā okeāna, bet neiekrist uz fiziskā un morālā kropļa, Rūzvelta, provokāciju un neuzbrukt Perlharborai, tad tam izdzimtenim nebūtu izdevies ieraut ASV karā, kas prasīja desmitiem miljonu papildus upuru un noveda pie kara traģiskā iznākuma. Vācijai nevajadzēja Staļina un Rūzvelta Piekto kolonu, internētos žīdus, lieki barot nometnēs, bet dot tiem iespēju ar ieročiem rokās pakalpot dzimtenei, pie vajadzības paskubinot tos ar “zagradotrjadiem”. Visiem miljoniem gūstā padevušos PSRS pilsoņiem vajadzēja piedāvāt iespēju plecu pie pleca ar vāciešiem, karot pret viskrieviskāko izdzimteni cilvēces vēsturē, Staļinu, kurš jau bija paguvis zvēriski nobendēt ap 30 miljoniem viņu tuvinieku un draugu, bet komisārus un oficierus, bruņotus ar šautenēm, no muguras dzīt pret Sarkano armiju, ik pa brīdim atgādinot, ka no muguras tiem seko ložmetējnieks. Ne visiem, varbūt tikai retam, bet tā būtu iespēja izpirkt savu vainu par noziegumiem pret cilvēci un nenonākt ellē..
    Ar to noteikti būtu pieticis, lai pagūtu uztaisīt bumbu, bet visdrīzākais karš būtu beidzies arī bez kādas bumbas, Lielbritānija būtu izlūgusies mieru un pakārusi aiz pautiem resno nosmēķējušos alkašu Čerčilu un briti nebūtu pazaudējuši impēriju, kur pirms tam nekad nenorietēja saule. Nebūtu ne Korejas, ne Vjetnamas, ne Afganistānas, ne desmitiem citu lokālo krievu sarīkoto karu Āzijā, Āfrikā un Dienvidamerikā, nebūtu noticis iebrukums Gruzijā un Ukrainā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Atis Priedītis 03.03.2022. 10.40

Atomkaru izdevās novērst.

Fragments no topošās grāmatas “Kristaps – slepenie protokoli 2.daļa Atgriešanās”.

Uz Gulbja zvaigznāja planētas notika kārtējā Kristapa tikšanās ar Zinātnieku grupas pārstāvjiem.
– Neskatoties uz mūsu ieteikumiem uz Zemes tomēr sākās ļoti asiņains starpvalstu karš – kāda no Zemes varenākajām valstīm iebruka kaimiņvalstī. Kāpēc tas tomēr notika? – uzdeva jautājumu kāds no Zinātnieku grupas pārstāvjiem.
– Nemeklējot politiskos cēloņus šim notikumam ir jāatzīst, ka pamatcēlonis bija uz Zemes valdošajai pilnīgi nepareizai attieksmei pret cilvēka psiholoģiju. Tas kas tika atzīts un popularizēts bija absolūti kļūdaini uzskati un diemžēl, patiesos uzskatus oficiāli atzina par murgiem un fantāzijām, – atbildēja Kristaps.
– Vai tu centies šo situāciju mainīt?
– Jā, bet tas bija pilnīgi bezcerīgi, visas manas publikācijas labākajā gadījumā bija tikai “saucēja balss tuksnesī”. Uz Zemes bija radīta gigantiska finansiāla mašinērija, kurai bija izdevīgi, ka cilvēki ļoti lielus savus finansiālos līdzekļus izmanto psihospeciālistu rēķinu apmaksai un regulārai “nervu” zāļu iegādei.
– Kas notika pēc pēdējā lielā kara beigām?
– Cilvēki beidzot sāka saprast, ka ir jāmeklē dziļākie cēloņi šādam notikumam un ir atklāti jāsāk rakstīt par cilvēka psihes noslēpumiem. Sākās ļoti aktīva cilvēku zemapziņas izpēte un radās pavisam jaunas psiholoģiskas metodes ar kuru palīdzību bija iespējams savest cilvēku psihi kārtībā.
– Kas bija pats galvenais?
– Psihospeciālisti atklāti sāka paust uzskatu, ka tieksme nogalināt citus cilvēkus ir psihiskās slimības pazīme un šo slimību ir iespējams sākt ārstēt.

Turpinājums sekos.

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu