Individuālā atbildība • IR.lv

Individuālā atbildība

Sigita Geida, SPKC Infekcijas slimību profilakses un pretepidēmijas pasākumu nodaļas vecākā epidemioloģe. Foto — Reinis Hofmanis, no Ir arhīva
Marija Leskavniece

Valdība ir nolēmusi būtiski atvieglot epidemioloģiskās drošības prasības no 1. marta, bet no 1. aprīļa atcelt visus ierobežojumus. Kā par savu drošību šajos apstākļos rūpēsies paši epidemiologi?

Kopš ārkārtējās situācijas beigām atcelta virkne ierobežojumu. Iepērkoties un saņemot pakalpojumus ārpus telpām, vakcinācijas sertifikāts vairs nav nepieciešams. Darbu atsāk izklaides vietas, kuru apmeklēšanai gan vēl līdz aprīlim būs jāuzrāda sertifikāts, un ievērojami palielināts pieļaujamais dalībnieku skaits privātos pasākumos.

Tomēr saslimstības līmenis joprojām ir ļoti augsts, infekcijas izplatība ir nekontrolēta, un grūti prognozēt, cik strauji līkne kritīs. Ir izvaicā dažādu paaudžu epidemiologus par to, kā viņi turpinās rūpēties par savu un tuvinieku veselību.

Ierobežo arī citas slimības

Sigita Geida, SPKC Infekcijas slimību profilakses un pretepidēmijas pasākumu nodaļas vecākā epidemioloģe

Kur turpināsit nēsāt masku?
Masku turpināšu lietot visās sabiedriskās vietās. Maska pasargā ne tikai no Covid-19, bet arī no citiem respiratoriem vīrusiem. Tas jau ir pierādījies, piemēram, mana ģimene, kopš ir sācies «masku režīms», slimo daudz retāk — pēdējo divu gadu laikā neviens nav slimojis ar klepu, iesnām vai kakla sāpēm.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu