Rasols, bet veģetārais • IR.lv

Rasols, bet veģetārais

Priekšplānā gaiši rozā tērpā — vokālists Jānis Pētersons, haki tērpā — taustiņinstrumentālists Reinis Višķeris, sarkanais — bundzinieks Toms Kagainis, zilajā tērpā — ģitārists Krišjānis Ozols, dzeltenais — producents un basģitārists Roberts Memmēns. Vēl grupā ir saksofonists Dagnis Roziņš, kurš sarunā nepiedalījās. Foto no privātā arhīva
Alise Zita Zeidaka

Grupa Citi zēni: ceļazīme uz Eirovīziju ir tikai sākums

Jau skatoties viņu priekšnesumu Supernovā, man radās nopietnas aizdomas. Bet, satiekot aci pret aci, par to pārliecinājos — puišu milzīgajai jaudai un dzīvespriekam piemīt uzlādējoša enerģija. Sarunas laikā šķiet, ka esmu pieštepselējusies pie elektrības ģeneratora. Bet tas nav viss, kas jāzina par Citiem zēniem. Vēl viņiem ir sirsnīga draudzība, nopietna attieksme, lielas darba spējas un skatījums, kā darīt citādi, bet atcerēties arī robežas. «Ar vienu kāju būt kastītē, bet ar otru bišķiņ bradāt pa peļķi, kas ir blakus,» saka grupas solists Jānis Pētersons un piebilst — viņi joprojām ir jauni un meklē, kā sevi pasniegt.

Uzvara Supernovā un ceļazīme uz Eirovīziju Turīnā parāda, ka mūziķi ir uz pareizā meklējumu ceļa. Ar savu atraktivitāti, dziesmu Eat Your Salad un kripatiņu bezkaunības puišiem izdevies iekarot gan skatītāju, gan žūrijas sirdis tā, ka abos balsojumos Citi zēni bija pirmie. «Mums nebija varianta, ka būsim tikai labi. Vajadzēja uz visiem iespējamajiem procentiem,» saka bundzinieks Toms Kagainis. 

Tiekamies pirmdienā, divas dienas pēc Supernovas fināla, sākotnējā uzvaras eiforija aprimusi, un puiši ir gatavi atrocīt piedurknes, lai mestos darbā. «Tas būs liels, ļoti atbildīgs darbs un milzīgs gods — pārstāvēt Latviju Turīnā!»

Pareizā sajūta

Grupas attīstība norit eksponenciāli, saka mūziķi. Citi zēni — vokālists Jānis Pētersons, taustiņinstrumentālists Reinis Višķeris, ģitārists Krišjānis Ozols, bundzinieks Toms Kagainis, basģitārists un producents Roberts Memmēns un saksofonists Dagnis Roziņš — šajā sastāvā apvienojās tikai 2020. gadā. Sekoja pirmais singls Vienmēr kavēju, kas kļuva par hitu, albums Suņi iziet ielās, kurš izvirzīts trim Zelta mikrofons 2022 nominācijām, un nu milzīgs lēciens — uzvara Eirovīzijas nacionālajā atlasē. «Tagad tas ir kļuvis lielāks par mums pašiem, un tas ir forši,» saka Jānis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu