Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valdība otrdien nolēma, ka no 1. marta Latvijā būtiski atvieglos Covid-19 ierobežojumus. Sertifikāti būs jāuzrāda publiskos pasākumos telpās un pakalpojumiem, piemēram, deju klubos un saņemot skaistumkopšanas pakalpojumus. Veikalu apmeklēšanai vairs neprasīs Covid-19 sertifikātus, varēs strādāt visas līdz šim slēgtās nozares, un atcels darba laika ierobežojumus. Ieceļot Latvijā varēs ar Covid-19 sertifikātu.

Ārlietu ministrija aicināja Latvijas valstspiederīgos izceļot no Ukrainas. Ukrainā īslaicīgi uzturējās ap 2000 Latvijas valstspiederīgo. Latvijas vēstniecības Ukrainā darbinieku ģimenes locekļi ir aizbraukuši no Ukrainas, svētdien informēja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV). Arī citas valstis aicināja savus pilsoņus pamest Ukrainu, bažīdamās par drīzu Krievijas iebrukumu. Bet ASV pirmdien aicināja savas valsts pilsoņus pamest arī Baltkrieviju.

No 7. līdz 13. februārim Covid-19 pacientu skaits stacionāros pieaudzis par 15,9%, pirmdien informēja SPKC. Ar Covid-19 mirušo skaits Latvijā pārsniedzis 5000, bet inficēšanās gadījumu skaits — pusmiljonu. No pirmdienas par Covid-19 kontaktpersonām kļuvušiem pamatskolēniem un vidusskolēniem vairs nav jāievēro mājas karantīna.

Virs Rīgas domes pirmdien tika pacelts Ukrainas karogs, lai paustu atbalstu Ukrainai. Vakarā domes ēka izgaismota Ukrainas karoga krāsās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu