Sarunas turpinājums • IR.lv

Sarunas turpinājums

5
Gints Grūbe. Foto — Ieva Salmane
Laura Dumbere

Kopš janvāra sākuma Latvijas Radio katru otrdienu klausāms jauns sarunu raidījums Brīvības bulvāris. To vada filozofs, kinoproducents un žurnālists Gints Grūbe. Sarunas brīvība vienmēr bijusi viņa stiprā puse un savā ziņā misija

Viņš ir studējis filozofiju, vēsturi, politikas zinātni un kinoproducēšanu. Vada studiju Mistrus Media, kuras paspārnē tapa daudzsēriju mākslas filma Emīlija. Latvijas preses karaliene, spēlfilmas Melānijas hronika un Tēvs nakts un dokumentālās filmas Homo Sovieticus, Geparda dzimšana un aizkustinošais Ivara Selecka darbs Turpinājums. Ginta vadītā studija arī turpina veidot vēsturiski izzinošo televīzijas raidījumu Tas notika šeit. 

Iespējams, daudzi Latvijas televīzijas skatītāji Gintu Grūbi atminas kā leģendārā raidījuma Vakara intervija veidotāju. Tās bija 400 intervijas septiņu gadu garumā, kas daļai cilvēku kļuva par iknedēļas svētbrīdi, kamēr citi nekavējoties pārslēdzās uz Komisāru Reksi citā kanālā, lai nebūtu jācieš tās briesmīgi gudrās runas… Grūbes garo, dokumentāli atkailināto interviju amplitūda sniedzās no latviešu dižgariem Imanta Ziedoņa un Dzintara Soduma līdz leģendārajam čehu politiķim Vāclavam Havelam un ASV valsts sekretāram Henrijam Kisindžeram.

Jaunais radio raidījums Brīvības bulvāris nav atsauce vai atgriešanās pie Vakara interviju formāta. Tomēr tas aizvien ir Ginta Grūbes formāts — rūpīgi gatavotas, garas sarunas ar dažādiem profesionāli izciliem cilvēkiem. Raidījums kā platforma, kas uzklausa atšķirīgus viedokļus un pieredzes. Raidījuma mērķis nav noskaidrot vienīgo lielo patiesību, bet uzturēt dzīvu dialogu, saka Gints. 

Raidījumā jau viesojušies mācītājs Juris Cālītis, sociālantropoloģe Dace Dzenovska, politoloģe Žaneta Ozoliņa un dzejniece Māra Zālīte. Sarunu tēmas aptver Latvijas lauku iztukšošanos, Eiropas norietu, liberālisma iespējamo krīzi, vienas lielās patiesības neesamību un diemžēl arī karu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu