Ar kolēģiem arī uz noraidīto soliņa • IR.lv

Ar kolēģiem arī uz noraidīto soliņa

Hokejā «saskatu līdzības ar savu darbavietu — jābūt labai sadarbībai,» saka Uldis Tatarčuks. Foto — Edmunds Brencis
Krista Draveniece

Lai bizness augtu, attīstītos un ilgām darba stundām sekotu panākumi, nepieciešama atpūta, savu «iekšējo bateriju uzlāde» un prieks ārpus biroja telpām. Sākam rakstu sēriju par to, kādas ir veiksmīgu uzņēmēju brīvā laika nodarbes.

Tet valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks spēlē hokeju

Man vienmēr ir patikuši komandu sporta veidi, saka Tet valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks. Viņš ikdienā ne tikai vada 1759 darbinieku lielo uzņēmuma komandu, bet ir arī uzbrucējs hokeja vienībā. Īstajā kolektīvā un komandas biedros ir liels spēks, uzskata uzņēmējs. «Esam daudzi kolēģi, kuri jau gadiem ilgi kopā spēlē, tā ka mēs komunicējam arī uz noraidīto soliņa,» viņš smejas. Ilgi spēlējot ar vieniem un tiem pašiem partneriem, sadarboties ir arvien vieglāk. «Tāpat kā darbā — ja ir līdzīgi domājoši cilvēki, kas uzkrājuši biznesa pieredzi tieši šajā industrijā, rezultāts strauji aug. Tomēr ik pa laikam ir noderīgi, ja kolektīvam pievienojas arī cilvēks no malas, ar citu redzējumu. Uzdod iepriekš neizskanējušus jautājumus, paveras uz problēmu citādi un savā veidā pajauc rutīnu, ar ko nemitīgi nākas cīnīties,» saka Tatarčuks.

Ja komandas dalībnieki uz jautājumu, «kāpēc jūs tā darāt?», var atbildēt vienīgi ar «tāpēc, ka mēs tā vienmēr esam darījuši», pienācis laiks ieviest izmaiņas, uzskata uzņēmējs. Tirgus apstākļi arī nemitīgi mainās, tehnoloģijas attīstās, izdzīvos tas, kurš vislabāk pielāgosies, būs elastīgāks un atradīs labāko risinājumu.

«Man ir arī basketbola trenera diploms, esmu daudz to spēlējis, arī futbolu, rokasbumbu un volejbolu, bet hokejs aizrauj tieši ātruma un dinamikas dēļ. Es tajā saskatu līdzības ar savu darbavietu — jābūt labai sadarbībai. Viens pats izcils vārtsargs panākumus negūs, blakus nepieciešami arī stipri aizsargi, uzbrucēji, un uzvara komandai jāizcīna visiem kopā. Gan uz ledus, gan birojā ir nepieciešama māka sadarboties, domāt ātri, plānot nākamos soļus, un, kā teica Veins Greckis (kanādiešu spēlētājs, kurš tiek uzskatīts par visu laiku labāko hokejistu — red.), jāslido uz to vietu, kur ripa ir nevis šobrīd, bet tikai būs,» Tatarčuks atklāj.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu